Dimecres, 01 Febrer 2017 12:49

ASAJA torna intoxicar informativament contra la protecció del territori

Pla de Vilafranca Pla de Vilafranca

 

Les manifestacions del seu gerent en relació a la proposta d’ampliació de ZEPAs a Mallorca són plenes de demagògia i falsedats.

 

ASAJA es mobilitza contra la Conselleria de Medi Ambient esgrimint queixes en àmbits ben diversos (Xilella, inundacions, retard en els pagaments, ...). Entre elles es troba també l’oposició a l’ampliació de la xarxa de Zones d’Especial Protecció per a les AUS (ZEPA).

Sense entrar a valorar l’opinió que ens mereixen les altres crítiques, consideram altament tòxiques les declaracions en relació a la iniciativa del Govern de declaració de noves ZEPAs. Així, el gerent de l’entitat ha declarat que la protecció de les ZEPAs implicarà greuges diversos per a la pagesia, com per exemple no poder semblar allò que es vulgui, ni poder edificar naus agrícoles, així com també limitacions a la caça.

Des del GOB aquests arguments ens recorden als que ja es varen emprar fa 16 anys per l’entitat en la campanya contra la creació del parc natural de Llevant, en la que en el marc d’una estratègia intoxicadora igualment es llançaren tot tipus de missatges alarmistes i mentides amb un objectiu clarament polític.

Recordam que la declaració d’espais protegits, i en concret de zones de la Xarxa Natura 2000 (ZECs i ZEPAs) és ben compatible amb l’aprofitament agrari, i no implica limitacions generals per a la caça. De fet a les Balears ja existeixen actualment més de 114.000 hectàrees de zones LIC o ZEPA, a les quals en cap cas aquestes figures impliquen ni limitacions per a l’ús agrari ni per a la caça.

De fet les pràctiques agràries respectuoses amb en medi natural i amb els equilibris ecològics són la base de la conservació de les moltes ZEPAs agràries que s’han declarat a la resta d’Espanya i d’Europa. El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient fa anys que impulsa el programa “Activa Red Natura 2000” (http://activarednatura2000.com) per promoure el desenvolupament d’activitats econòmiques sostenibles en els espais espanyols de la xarxa, on lògicament l’agricultura hi té un paper protagonista.

 

Llegir 3281 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:13

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.