Divendres, 02 Octubre 2020 08:45

Consternats per l'incendi de s'Albufera de Mallorca

Reclamam una investigació a fons per determinar-ne la causa i l'autoria

 

Aproximadament una quarta part de la superfície del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca s'ha cremat, a causa d'un incendi que sembla va generar algú de forma intencionada o per imprudència. Una situació indignantment massa recurrent a s'Albufera i el seu entorn, i que aquesta vegada ha assolit una immensa magnitud.

El foc ha afectat la major part de la superfície de canyissar de s'Albufera, cremant a la zona central i sud del parc, on precisament aquest hàbitat encara es pot mantenir amb qualitat gràcies al menor grau de salinitat de l'aigua d'aquestes àrees. Recordem que el canyissar és un hàbitat en regressió a s'Albufera, a causa de la salinització progressiva que s'observa a la zona humida i que està generada per la sobreextracció d'aigua dolça de la conca que nodreix el parc natural.

Justament a la zona cremada hi vivia l'única població balear de l'hortolà de canyet, Emberiza schoeniclus witherbyi, un petit ocell que depèn del canyet durant la seva època reproductora i que es troba en perill d'extinció a nivell estatal. El futur d'aquesta població és ben incert després d'aquesta catàstrofe ambiental. Moltes altres espècies d'aus i invertebrats s'han vist afectades greument.

Des del GOB agraïm l'esforç de totes les persones que durant dos dies lluitaren per apagar el foc, ens solidaritzam amb l'equip gestor del parc natural i amb els propietaris privats que s'han vist afectats pel foc, i reclamam una investigació a fons per determinar-ne la causa i l'autoria.

 

Llegir 622 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob