Dimecres, 25 Octubre 2017 10:18

Declarat un nou refugi de fauna a Bunyola

Tord (Turdus philomelos) Tord (Turdus philomelos) Foto: Toni Muñoz / GOB

Amb aquest, són 3 els nous refugis promoguts pel GOB i propietaris enguany, i altres dos es troben en tràmit

 

El Consell de Mallorca va autoritzar la setmana passada el nou refugi de fauna de Son Rullan, a Bunyola, que compta amb 13 hectàrees. Amb aquest, són ja 68 els refugis de fauna declarats a Mallorca, dels quals 49 han estat promoguts pel GOB (els altres són finques públiques, en les quals el refugi fou promogut per la pròpia administració).

El GOB impulsa la declaració de refugis de fauna des de fa més de tres dècades, amb l’objectiu d’aconseguir augmentar la superfície on lo es caça a Mallorca. Recordem que l’illa té una densitat de caça altíssima, amb aproximadament 16.000 llicències (triplica la mitjana estatal per unitat de superfície) pel que consideram necessària l’existència de zones on la fauna no pateixi els impactes que genera la pràctica cinegètica.

Amb l’arribada de la població hivernant de tords aquestes darreres setmanes (l’espècie més abatuda a les Balears), la intensificació de l’activitat cinegètica a fora vila és ben patent. Aprofitam idò per animar els propietaris de finques a declarar nous refugis de fauna, per al que oferim el nostre assessorament i col·laboració.

Recordam que el requisit per a declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertanyer a un o a més propietaris sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els darrers anys estan formats per diverses parcel·les (en algun cas més de 50) de diferents propietaris que es posen d’acord per evitar la caça dins ca seva.

El GOB ha editat un fulletó informatiu sobre aquesta figura, la informació del qual es pot consultar aquí:

https://www.gobmallorca.com/informa-t/destacat/1467-els-animals-necessiten-llocs-on-no-se-ls-pugui-cacar-o-molestar

 

 

 

Llegir 2016 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.