Dimarts, 11 Juliol 2017 10:29

Declarats dos nous refugis de fauna a Mallorca

El GOB impulsa aquesta figura per crear espais on la caça està prohibida

 

El Consell de Mallorca va autoritzar el passat mes de juny dos nous refugis de fauna, promoguts pels propietaris de les finques amb el suport del GOB. Es tracta del refugi de Can Bauma, a Alcúdia, de 75 hectàrees, i el de Son Aixeló, a Palma, amb 13 hectàrees. Amb aquests, són ja 61 els refugis de fauna declarats a Mallorca, dels quals 48 han estat promoguts pel GOB (els altres 13 són finques públiques, en les quals el refugi fou promogut per la pròpia administració).

El GOB impulsa la declaració de refugis de fauna des de fa més de tres dècades, amb l’objectiu d’aconseguir augmentar la superfície on no es caça a Mallorca. Recordem que l’illa té una densitat de caça altíssima, amb aproximadament 16.000 llicències (triplica la mitjana estatal per unitat de superfície) pel que consideram necessària l’existència de zones on la fauna no pateixi els impactes que genera la pràctica cinegètica.

Recordam que el requisit per a declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertanyer a un o a més propietaris sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els darrers anys estan formats per diverses parcel·les (en algun cas més de 50) de diferents propietaris que es posen d’acord per evitar la caça dins ca seva.

Des del GOB animam als propietaris de finques a declarar nous refugis de fauna, per al que oferim el nostre assessorament i col·laboració.

Llegir 3358 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:54

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.