Dimarts, 04 Octubre 2022 10:44

Demanam a Medi Ambient informació de les seves actuacions sobre el ral·li “Pujada al Puigmajor” del passat cap de setmana

Com en altres ocasions, es va produir acampada il·legal i l’abandonament de fems als marges de la carretera, afectant al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

El passat cap de setmana va tenir lloc el ral·li “Pujada al Puigmajor 2022”, prova d’automobilisme del campionat de Balears de muntanya, organitzada per l’escuderia Serra de Tramuntana i emparada per la Federació d’Automobilisme de les Illes Balears (FAIB).

Com ja vàrem manifestar fa dies (https://tinyurl.com/2f7rho6e) el traçat d’aquesta competició no discorre per dins el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, ja que la declaració de l’espai protegit el 2007 va excloure la carretera. Tot i això, és evident que de la prova esportiva se’n deriven impactes ambientals que es produeixen als marges de la via, i que sí que es situen dins terrenys protegits, entre ells sobre tot l’acampada il·legal i l’abandonament de fems.

 

fems rally

 

Consideram que fins ara la Conselleria de Medi Ambient ha adoptat un “perfil baix” en relació als diferents impactes i infraccions que afecten al Paratge Natural durant els dos dies de la prova esportiva, i davant això hem requerit que se’ns informi sobre:

- Si la direcció del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana va emetre informe previ sobre la prova esportiva, adreçat a la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat per tal que en prengués les mesures preventives oportunes.

- Si des de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat o altres departaments de la Conselleria es varen remetre indicacions als organitzadors de la prova per tal d'evitar possibles impactes sobre l'espai protegit.

- Si durant els dos dies de la prova esportiva es va desplegar un dispositiu de vigilància per part dels Agents de Medi Ambient i en què va consistir, si es varen aixecar actes de les infraccions observades a la normativa del Paratge Natural o altra normativa ambiental i si es va emetre informe sobre els impactes detectats i la intervenció realitzada al respecte.

Recordem que aquesta prova és una de les 13 competicions automobilístiques previstes al calendari de la FAIB que enguany discorren per carreteres de la Serra de Tramuntana, i que a part de l’impacte directe generat (acampada, abandonament de fems, renou, risc d’incendi, ús privatiu de carreteres públiques, etc) insisteixen en la promoció de la Serra com espai per a la conducció esportiva, una situació que està generant importants problemes ambientals i socials i que fins ara no s’ha pogut controlar adequadament per part de les diferents administracions competents.

Llegir 764 vegades Darrera modificació el Divendres, 07 Octubre 2022 13:25

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob