Dimarts, 13 Març 2018 11:10

Demanam a Medi Ambient la limitació efectiva del vol d’aeronaus a les zones importants per a les aus

El passat cap de setmana, un helicòpter de l’empresa Menorcair sobrevolà a baixa alçada els parcs naturals de s’Albufera de Mallorca i el d’Es Trenc-Salobrar de Campos

 

L’horabaixa del passat divendres, un helicòpter de l’empresa xarter Menorcair era enregistrat sobrevolant s’Albufera de Mallorca a baixa alçada i espantant les aus, tal i com es pot comprovar al vídeo https://www.facebook.com/gobmallorca/videos/663311093793049/

L’endemà, el mateix helicòpter era fotografiat sobrevolant també a baixa alçada el Salobrar de Campos.

El vol d’helicòpters privats sobre els espais naturals protegits s’està convertint en una activitat cada any més habitual. Quan aquest es realitza a baixa alçada o prop dels penya-segats les molèsties sobre les aus són importants, especialment a les zones de cria o de descans. Algunes zones són molt sensibles a aquesta problemàtica, especialment les zones humides (Albufera de Mallorca, Albufereta, Salobrar de Campos,...) on descansen, s’alimenten i es reprodueixen moltes espècies d’aus aquàtiques, i els penya-segats de la Serra de Tramuntana on nidifiquen espècies emblemàtiques com el voltor o l’àguila peixatera.

Actualment existeix normativa que prohibeix amb caràcter general el vol a baixa alçada a alguns espais protegits (s’Albufera de Mallorca, s’Albufereta, Salines d’Eivissa i Formentera) però a la resta de zones importants per a les aus no està regulat.

Més enllà de l’existència de normativa, ens trobam amb un evident problema d’incompliment, com hem pogut constatar el passat cap de setmana.

Des del GOB instam a Medi Ambient a disposar i fer complir la limitació de vol a baixa alçada a les zones importants per a les aus (ZEPA), aprovant els instruments legals necessaris, informant les companyies aeronàutiques i actuant contra els infractors.

Llegir 1053 vegades Darrera modificació el Dimarts, 13 Març 2018 12:27

Mitjà

Vídeo - Helicòpter sobrevolant a baixa alçada s'Albufera de Mallorca

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob