Dilluns, 28 Mai 2018 10:42

Demanam al Consell una moratòria immediata en la caça de la tórtora a Mallorca

Demanam al Consell una moratòria immediata en la caça de la tórtora a Mallorca © Zrno at Serbian Wikipedia

El pla d’acció per a la conservació de la tórtera a Europa, aprovat fa uns dies per la Comissió Europea, ho estableix com objectiu prioritari

 

La tórtora (Streptopelia turtur) és una de les víctimes més evidents de la mala gestió mediambiental que estam realitzant a nivell global i local. Segons dades de seguiment científic, la població espanyola d’aquesta espècie migratòria ha caigut un 25% entre 1998 i 2017. Altres estudis de més abast situen el descens en un 70% a Europa en relació a la població de 1980.

Davant aquesta situació, la Comissió Europea ha aprovat fa uns dies el Pla d’acció per la conservació de la tórtera, 2018-2028. En el pla s’estableixen set objectius, entre els quals destaquen per ordre d’importància la millora dels hàbitats de reproducció, l’eradicació de la caça il·legal, la gestió sostenible de la caça i la millora dels hàbitats a les zones de descans i hivernada.

Per aconseguir l’objectiu de l’aprofitament cinegètic sostenible, el Pla estableix una sèrie d’accions. La més immediata és la implementació d’una moratòria temporal fins que, sobre la base d’informació científica i cinegètica, es pugui establir un model d’aprofitament.

Davant la imminent publicació de la Resolució del conseller executiu del departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca per la qual es fixen els períodes hàbils de caça i les vedes especials per a la temporada 2018-2019 a l’illa de Mallorca, que probablement establirà les mateixes quotes de captura de tórtera que l’any passat (4 exemplars per caçador i dia), el GOB insta el conseller executiu a suspendre la publicació de l’ordre de vedes i a revisar-la immediatament per establir la moratòria temporal de caça per aquesta espècie, donant compliment així a les determinacions del pla d’acció.

Llegir 1877 vegades Darrera modificació el Dilluns, 28 Mai 2018 11:13

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob