Dijous, 18 Febrer 2016 19:05

El camp de golf de Son Bosc és il·legal

El jutjat ha donat la raó al recurs del GOB i PSM contra la llicència municipal

 

Avui s’ha comunicat la sentència del Jutjat de lo Contenciós-Administratiu núm 2 de Palma que dictamina sobre el recurs presentat pel GOB i PSM contra la llicències d’instal·lació i d’obres, atorgades per l’ajuntament de Muro, per fer un camp de golf a Son Bosc.

El procediment ha estat molt llarg, ja que el recurs es presentà l’any 2008. En ell es plantejà la il·legalitat de la llicència per afectar un àrea de protecció territorial on la construcció del camp de golf no estava permesa.

Recordem que el projecte de camp de golf afecta una zona aferrada al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, amb uns importants valors naturals entre els que destaquen la població d’orquídia de prat (Orchis robusta), la zona d’alimentació de falcó marí (Falco eleonorae) i la presència de diversos tipus d’hàbitats naturals de conservació prioritària. així, al llarg del procés, les entitats demandants aportaren diversos informes científics que avalen els valors naturals extraordinaris de la zona, i feren arribar al jutge també l’informe tècnic emès pel Secretariat del Conveni Internacional de Zones Humides (Ramsar) en el qual es recomana la protecció de Son Bosc i la seva incorporació al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca.

 

 

Malauradament la interposició del recurs no fou suficient per evitar l’inici de les obres, que afectaren una part de Son Bosc fins que el Govern, l’any 2011, declarà una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) que paralitzà la construcció del camp de golf fins avui.

Aquesta sentència consolida la protecció de la zona, ja que més enllà de la impossibilitat de continuar les obres a causa de la ZEPA ara ha quedat establerta la il·legalitat de la llicència de construcció.

GOB i PSM celebren aquesta nova victòria als tribunals, en favor de la conservació del patrimoni natural de les Balears.

 

Llegir 1516 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:11

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.