Dimecres, 04 Octubre 2017 11:02

Animam al Govern a seguir avançant en les polítiques de protecció ambiental

Cartell col·locat pel col·lectiu anti-ZEPAs al Pla de Maria Cartell col·locat pel col·lectiu anti-ZEPAs al Pla de Maria

Les mesures de protecció territorial son la garantia de futur del vertader món rural

 

Davant la manifestació el passat dissabte a Palma d'unes 3.000 persones en contra de les mesures de protecció ambiental i de benestar animal impulsades pel Govern, des del GOB manifestam el nostre suport a les decisions i línies polítiques que persegueixen la conservació i sostenibilitat ambiental del patrimoni natural i rural a les Balears.

Per garantir el manteniment de la biodiversitat i el paisatge natural i agrari fan falta mesures legals i altres iniciatives que evitin la seva transformació i fomentin el manteniment dels seus valors ambientals. En aquest sentit, la creació de ZEPAs (Zones d’Especial Protecció per a les Aus) no és només una obligació que tenim com integrants de la Unió Europea, sinó que és també un recurs per valoritzar el territori en un escenari en que el suport econòmic a les activitats agràries en el marc europeu previsiblement es reduirà en el futur, i lògicament les zones amb protecció ambiental internacional gaudiran d’una condició privilegiada.

Pel que fa a la caça, des del GOB consideram que la declaració d’un territori com a ZEPA és precisament la millor garantia per al manteniment de l’activitat cinegètica. Aquests zones protegides pretenen el manteniment de les condicions ecològiques necessàries per les aus, condicions que igualment afavoreixen la presència d’espècies caçables, i a més a més aquesta figura de protecció no prohibeix la caça. De fet algunes de les millors caceres de Mallorca, com per exemple la finca de Sa Vall (Ses Salines - Santanyí) són ZEPA des de fa molts d’anys. Per això no podem entendre la mobilització dels caçadors contra aquestes figures de protecció.

De fet la manifestació de caçadors, cavallistes, conductors de galeres i altres col·lectius molt diversos del passat dissabte només es pot entendre des de la desinformació, la manipulació informativa, la politització i, en alguns casos, la defensa d'uns interessos estrictament personals que gens tenen a veure amb la conservació del patrimoni natural i rural.

Llegir 1601 vegades Darrera modificació el Dijous, 05 Octubre 2017 10:32

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.