Divendres, 30 Octubre 2015 09:05

El GOB aplaudeix Palma i Calvià per les seves reclamacions d’ampliació d’espais naturals protegits

El GOB aplaudeix Palma i Calvià per les seves reclamacions d’ampliació d’espais naturals protegits Reserva Marina del Toro, al litoral de Calvià

Les peticions per a Cabrera i el Toro-Malgrats podrien multiplicar per 9 la seva superfície protegida

 

El passat dimecres l’ajuntament de Palma aprovà donar suport a la petició del Govern davant el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient instant a que sigui iniciada la tramitació d'ampliació del Parc Nacional de Cabrera. Recordem que el parc actual compta amb 10.021 hectàrees, i inclou les illes i i illots i l’entorn marí de Cabrera. La proposta d’ampliació planteja incorporar entre 10.000 i 80.000 hectàrees. Recordem que l’organització Oceana, que compta amb el suport del GOB al patronat del parc, ha fonamentat una proposta d'ampliació en la qual el parc nacional passaria a comptar amb 90.000 hectàrees, incloent ecosistemes molt importants però poc o gens representats dins l’àmbit que actualment té protecció.

D’altra banda, ahir l’ajuntament de Calvià aprovà instar la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a crear una reserva marina que s’estendria des de l’actual reserva marina de les illes Malgrats, passant per la també reserva marina del Toro, voltant el cap de Cala Figuera i arribant a l’entorn de l’illa del Sec. Així, la zona protegida passaria de 239 a 2.186 hectàrees.

Des del GOB aplaudim aquestes iniciatives, que manifesten la preocupació de determinats equips municipals per la conservació del patrimoni natural, i instam la Conselleria a atendre adequadament aquestes i altres necessitats importants pel que fa a la protecció d’espais naturals.
 

Llegir 1186 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:06

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.