Dilluns, 02 Mai 2016 10:51

El GOB demana al Consell que no torni autoritzar campionats de caça a Son Bosc en època de reproducció de les aus

Abellerol, Merops apiaster, fotografiat a Son Bosc Abellerol, Merops apiaster, fotografiat a Son Bosc

La celebració esportiva vora la ZEPA i en plena època de cria d’abellerols i altres aus és altament inconvenient per a la seva conservació.

 

El GOB s’ha adreçat avui a la Direcció Insular de Caça del Consell de Mallorca manifestant el seu desacord amb l’autorització d’un campionat de caça de guàtlera amb cans, celebrat ahir a la zona de Son Bosc, Muro.

La competició es va dur a terme a una parcel·la colindant amb la Zona d’Especial Protecció per a les Aus de s’Albufera, a 200 metres d’una de les poques colònies d’abellerols que existeixen a Mallorca. Per al GOB les molèsties generades pel campionat són especialment inconvenients en un moment en què s’està iniciant l’època reproductora i les aus poden abandonar les zones de cria si es senten amenaçades a causa de les molèsties.

L’abellerol (Merops apiaster) és un au espectacular, pel seu plomatge multicolor, que aquests dies està retornant a les colònies de cria europees després d’haver passat l’hivern a Àfrica. S’alimenta d’abelles i altres insectes, i nidifica principalment a talussos arenosos. Son Bosc és una zona dunar i d’altíssima biodiversitat, amb molts d’insectes gràcies a la seva flora particular; per això manté encara una petita colònia d’abellerols, espècie que d’altra banda està minvant greument al conjunt de Mallorca.

Per això des del GOB s’ha instat a Caça a no tornar autoritzar pràctiques cinegètiques en aqueixa zona en l’època de màxima sensibilitat per a les aus.
 

Llegir 2077 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:09

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.