Dilluns, 11 Mai 2020 10:10

El GOB demana als navegants recreatius el seu compromís amb la conservació de la posidònia

Avui es reprèn la navegació recreativa a les Balears.
 
 
El desenvolupament del Pla per a la Transició a una Nova Normalitat permet la navegació recreativa a la Fase 1, en la qual es troben les Illes Balears a partir d’avui.
 

Davant la represa d’aquesta activitat a les nostres aigües, des del GOB apel·lam al compromís dels navegants amb la conservació de la mar i en especial de les praderies de posidònia, respectant les determinacions legals i per tant evitant el fondeig sobre aquesta comunitat biològica.

L’estiu de 2019, el servei de vigilància de posidònia desplegat per la Conselleria de Medi Ambient va identificar 8.504 embarcacions fondejades sobre posidònia, que varen ser reubicades. Aquest nombre suposa un percentatge baix (aproximadament el 10%) de nombre total d’embarcacions controlades pel servei de vigilància, però en nombre absolut és encara una xifra molt important i que s’ha de reduir per minvar l’impacte sobre les praderies.

Recordem també que el GOB ha editat unes banderoles que distribueix gratuïtament entre els navegants que la vulguin penjar a la seva embarcació per visibilitzar el seu compromís amb la conservació de la posidònia.

WhatsApp Image 2020 05 11 at 095738

Llegir 1123 vegades Darrera modificació el Dilluns, 11 Mai 2020 10:52

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob