Dijous, 23 Gener 2020 11:58

El GOB insta a Govern i ajuntament de Calvià a impulsar la protecció de l’àrea marítima i terrestre del Cap de Cala Figuera

Proposam la creació d’una gran reserva marina, que incorpori les dues ja existents, i que conjuntament amb l’àrea terrestre sigui declarat el Parc Natural del Cap de Cala Figuera

 

 

Des del GOB aplaudim i ens afegim a la reclamació en dies passats de l’ajuntament de Calvià sobre l’ampliació de l’àrea marina protegida del seu litoral.

Recordem que en aquests moments ja existeixen a la zona dues reserves marines, la de les Illes Malgrats i la de l’Illa del Toro. Oceana l’any 2015 ja va proposar a l’ajuntament de Calvià l’impuls a la creació d’una àrea marina protegida que incorporaria les dues reserves existents, el seu entorn i l’extensió fins a l’Illa del Sec. Aquesta és la proposta inicial que des de l’ajuntament s’ha traslladat personalment a la Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

D’altra banda, a la zona ja existeixen altres àrees naturals, marítimes i terrestres, que gaudeixen de diferents figures de protecció. Així hi trobam el LIC i ZEPA ES0000074 Cap de Cala Figuera, el LIC ES5310103 Àrea marina Cap de Cala Figuera i la ZEPA ES0000519 Espacio marino del poniente de Mallorca.

En conjunt ens trobam idò amb una gran àrea marítima i terrestre on conviuen diferents figures de protecció que reconeixen els elevats valors ecològics d’aquest espai natural. A la zona s'han identificat 5 hàbitats vegetals emparats per la Directiva europea 92/43/CEE, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres. D'altra banda, aquesta àrea presenta una gran importància faunística, destacant com a localitat de reproducció d'espècies amenaçades com el virot petit (Puffinus mauretanicus), el corb marí (Phalacrocorax aristotelis), la gavina roja (Ichthyaetus audouinii) i l'àguila peixatera (Pandion haliaetus). Entre els rèptils destaquen per la seva importància les poblacions de Podarcis lilfordi toroni, sargantana exclusiva de l'illa del Toro, i una important població de tortuga mora (Testudo graeca).

 

eltoro

 

Per això reiteram la nostra reclamació a les conselleries implicades (Agricultura, Pesca i Alimentació per una banda i Medi Ambient i Territori per altra) a que es posin a treballar conjuntament per a impulsar la creació de la nova reserva marina i del parc natural, i instam a l’ajuntament de Calvia assumir un paper protagonista en la promoció d’aquest nou status de protecció per a l’àrea natural del Cap de Cala Figuera.

Llegir 1356 vegades Darrera modificació el Divendres, 25 Setembre 2020 08:21

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob