Dimecres, 15 Juny 2016 16:22

El GOB valora molt positivament la proposta d’habilitar un servei de bus llançadera de Campos a Ses Covetes

El GOB valora molt positivament la proposta d’habilitar un servei de bus llançadera de Campos a Ses Covetes Imatge: arabalears

S’ha de potenciar el transport públic dins l’estratègia de mobilitat del futur parc natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos.

 

L’Ajuntament de Campos estudia la possibilitat d’optar per una alternativa de bus llançadera per facilitar l’accés de visitants al nucli de Ses Covetes i a la platja d’Es Trenc, ja que els aparcaments utilitzats fins fa dos anys són il·legals i el sistema d’ORA implantat per l’Ajuntament a la carretera d’accés és insuficient per atendre la demanda.

Des del GOB valoram molt positivament la proposta. Amb una freqüència adequada, aquest sistema descongestionaria de cotxes la zona de Ses Covetes i avançaria cap a una mobilitat més sostenible en l’àmbit del futur parc natural d’Es Trenc-Salobrar, on s’hauria d’apostar pel transport públic com alternativa als grans aparcaments existents fins ara al cor de l’espai protegit.

Recordem que durant l’exposició pública de l’avantprojecte de llei de declaració del parc natural d’Es Trenc-Salobrar de Campos, que definia nous aparcaments a Ses Covetes, vora Sa Barralina i al costat de la salinera, el GOB va suggerir un replantejament de la proposta per tal de valorar adequadament les diferents opcions possibles. Aquesta nova proposta de situar un aparcament al nucli urbà de Campos i un sistema de bus llançadera ens sembla molt interessant, ja que permetria l’accés de visitants a Ses Covetes sense la necessitat d’habilitar-hi aparcaments.

Per això instam l’Ajuntament i la Direcció General de Transports a definir i habilitar aquest sistema de transport públic, de forma immediata com a solució transitòria a la problemàtica d’aquest estiu (aparcaments il·legals i zona colapsada) però també integrar aquesta opció dins l’ordenació definitiva que es plantejarà en la futura llei del parc natural.
 

Llegir 830 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:07

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.