Dimarts, 23 Mai 2017 19:38

El TSJB sentencia definitivament la il·legalitat de la llicència del camp de golf de Son Bosc

Concentració a Son Bosc contra el projecte de camp de golf, març de 2010 Concentració a Son Bosc contra el projecte de camp de golf, març de 2010

 

GOB i MÉS celebren la desestimació del recurs de cassació interposat per ajuntament i promotors

 

Amb aquesta sentència arriba el punt i final per aquest procediment, llarg i complicat, de batalla jurídica contra la llicència atorgada l’any 2008 per l'ajuntament de Muro per a construir un camp de golf a Son Bosc.

8 anys després de l’atorgament de la llicència municipal i de la presentació del recurs per part del GOB i el PSM, el passat 18 de febrer de 2016 el Jutjat de lo contenciós-administratiu núm 2 de Palma sentencià a favor del nostre recurs. Davant la sentència, contrària als seus interessos, ajuntament i Golf Platja de Muro S.A. presentaren recurs d'apel·lació. Una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), de l’11 d’octubre de 2016, desestimà el recurs d'ajuntament i promotors, confirmant de bell nou la il·legalitat de la llicència i imposant les costes del procediment als apel·lants. Davant això, ajuntament i promotors presentaren recurs de cassació davant el TSJB, que ara ha estat també desestimat.

Les diferents sentencies són clares i contundents, confirmant que l'ajuntament de Muro el gener de 2008 no podia atorgar la llicència per al camp de golf ja que la legalitat vigent en el moment no ho permetia (la zona havia estat protegida prèviament per les Directrius d'Ordenació Territorial).

GOB i MÉS celebram aquesta sentència contra la llicència del camp de golf, que esgota la via de recurs davant el TSJB i per tant s'ha de considerar definitiva.

La zona de Son Bosc gaudeix parcialment de la protecció que li confereix la figura de ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus), tot i que des del GOB es recorda la recomanació del Secretariat del Conveni de Zones Humides d’Importància Internacional (Ramsar) d’incorporar els terrenys al Parc Natural de s’Albufera. En aquest sentit, instam la Conselleria de Medi Ambient a iniciar aviat el procediment de tramitació d’un Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) amb l’objectiu d’ampliar el parc natural amb els terrenys de Son Bosc i altres de la perifèria.

Llegir 2592 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:09

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.