Dimarts, 16 Mai 2017 19:32

Felicitam el Govern pel projecte de decret de protecció de la posidònia

Malauradament tampoc es podrà aplicar aquest estiu; cal no perdre més temps

 

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat (Conselleria de Medi Ambient) ha presentat avui horabaixa el projecte de decret sobre la protecció de la Posidonia oceanica a les Illes Balears.

S'obre a partir d'avui un procés de participació per tal que persones i entitats interessades puguin presentar els seus suggeriments, abans del procés d'informació pública.

Els propers dies el GOB revisarà el text en profunditat, per tal de suggerir canvis que el puguin millorar en el seu objectiu de protegir suficientment les praderes de posidònia, una espècie clau per a la biodiversitat marina mediterrània.

En general, però, felicitam la Conselleria de Medi Ambient per un text que planteja la regulació de dos usos especialment impactants per a la posidònia a les Balears, ja que deriven de l'ús públic: el fondeig d'embarcacions i la retirada de posidònia de les platges. Així, el text prohibeix el fondeig sobre posidònia, que només es podrà realitzar amb boies ecològiques, i regula també la retirada de restes de posidònia a la costa de forma que s'eviti l'impacte negatiu sobre la conservació de les platges. Més enllà de regular aquestes dues activitats, també es prohibeixen amb caràcter general la pesca d’arrossegament, la ubicació d’instal·lacions d’aqüicultura, les extraccions d’àrids, i els nous abocaments, mentre els emissaris existents s'hauran d'adaptar en un termini de 5 anys per no generar impacte sobre la posidònia.

A partir d'ara cal no perdre més temps amb l'aprovació d'una norma imprescindible per a la conservació de la biodiversitat balear i que ja fa anys que s'hauria d'haver aprovat. Mentrestant, aquest estiu instam la Conselleria de desplegar i coordinar un dispositiu d'informació i vigilància suficient per tal d'evitar el fondeig sobre posidònia amb la normativa vigent.

Llegir 2071 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:41

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.