Dilluns, 17 Setembre 2018 13:15

GOB i Decathlon netegen Cala Torta i Cala Mitjana

GOB i Decathlon netegen Cala Torta i Cala Mitjana Daniel Gómez

Ambdues entitat col·laboraren ahir per retirar residus d'aquestes dues cales verges del municipi d'Artà

 

Ahir diumenge, uns 100 voluntaris convocats per Decathlon i coordinats pel GOB realitzaren un matí de feina a Cala Torta i Cala Mitjana per tal de retirar residus acumulats.

En total es recolliren 214 kg de residus que foren sel·leccionats per al seu reciclatge (envasos, vidre, paper, rebuig) més una quantitat important de voluminosos, que seran transportats i dipositats al punt verd d'Artà gràcies a la col·laboració de l'ajuntament.

Durant la jornada es va recordar als participants el greu problema dels residus a la mar i a la costa, especialment en el cas dels plàstics a causa de la seva gran persistència (una botella de plàstic tardarà uns cinc segles a descomposar-se). A destacar a les cales la gran quantitat de petits bocins de plàstic, producte de la fragmentació d'envasos. Cal recordar la greu problemàtica dels microplàstics, que afecten el sistema digestiu de molts animals marins i que s'acumulen a les cadenes alimentàries.

Essent un tram de litoral enfora de nuclis urbans, la quantitat de residus arribats per la mar és en aquest cas minoritària. Destacaren per volum els envasos i tot tipus de deixalles abandonats pels banyistes i visitants de les cales. Davant això, dels del GOB apel·lam al civisme dels usuaris del medi natural, recordant que en aquestes àrees amb caràcter general no hi ha (ni hi ha d'haver) ni punts per dipositar el fems ni servei de recollida, i que per tant els visitants s'han de portar a ca seva tots els residus que generin.

 

Aquesta acció ha estat realitzada amb el suport econòmic de Beyond Plastic Med. El seu contingut és responsabilitat del GOB i no es pot considerar que reflexa la opinió de la Fundació Prince Albert II de Mónaco, de BeMed o dels seus fundadors

 

Llegir 981 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 Juny 2020 10:46

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob