Divendres, 12 Juliol 2019 09:04

Informam el usuaris de les platges sobre la importància de la posidònia i com contribuir a la seva conservació

Durant els mesos de juliol i agost s’instal·larà carpa informativa a 4 platges de Mallorca, on també es faran activitats educatives

 

En el marc de la campanya @SOSposidonia, que el GOB manté des de fa 3 anys amb l’objectiu de reforçar la conservació de les praderies d’aquesta espècie, els propers mesos es realitzaran activitats informatives i educatives a 4 platges de Mallorca per tal de sensibilitzar els usuaris.

Durant la campanya estarà instal·lada una petita carpa informativa, amb horari de matí o horabaixa 4 dies per setmana, que rotarà a les platges de S’Arenal de Portocolom, sa Canova (Artà), Santa Ponça (Calvià) i platja des Port (Colònia de Sant Jordi).

L’objectiu és informar als banyistes sobre la importància de preservar la posidònia, quines són les seves amenaces i sobretot informar de quines eines tenim els ciutadans per contribuir a la seva protecció. Per això es disposa de material informatiu en 4 idiomes, i a més a més cada dia es realitzen dos tallers educatius, un per descobrir com es forma l’arena i sobre què són els microplàstics, i altre de busseig (snorkel) tal de descobrir l’hàbitat de la posidònia. Al punt informatiu també es disposa de banderoles per repartir entre els navegants compromesos amb la conservació d’aquesta espècie.

Ahir es va iniciar la campanya a S’Arenal de Portocolom, en sinèrgia amb la feina que realitza la Plataforma Salvem Portocolom per protegir les praderies d’aquesta zona. La campanya va tenir molt bona acollida entre els banyistes i es van apropar al punt informatiu persones de totes les edats i de nacionalitats diferents. Tots ells mostraren molt d’interés per conèixer millor que és la posidònia i sobretot per saber com contribuir a la seva protecció.

 

IMG 20190711 WA0005

IMG 20190711 WA0009

IMG 20190711 WA0006

Recordem que la posidònia és una espècie cabdal al nostre litoral. Entre altres funcions, oxigena l’aigua, fixa carboni, sobre ella hi viuen molts invertebrats i dóna refugi, lloc de cria i creixement per a moltes espècies de peixos. A més d’aquesta funció ecològica juga també un rol molt important en el manteniment de les platges, tant en la formació de l’arena com en la defensa de la costa davant els temporals. Per tot això la seva preservació ha de ser una prioritat en l’estratègia de conservació de la biodiversitat a les Balears.

A més d’aquesta línia educativa, al llarg dels mesos d’estiu el GOB mantindrà les altres línies d’acció de la campanya, com la denúncia de fondejos i vessaments que afecten la posidònia.

Llegir 1853 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob