Dijous, 01 Setembre 2022 11:01

Ja són 57 els refugis de fauna impulsats pel GOB a Mallorca

Conill Conill Foto: Toni Muñoz - GOB

Animam els propietaris de finques rústiques a declarar aquestes zones on no està permesa la caça

El passat 21 d’agost, amb l’obertura de la mitja veda de caça, l’activitat cinegètica a Mallorca es va intensificar de forma important. El 12 d’octubre començarà la temporada de caça menor (el període de màxima intensitat) que s’estendrà fins el 29 de gener.

Davant això, ja han estat diversos els propietaris de finques rústiques que s’han adreçat a nosaltres interessant-se per la figura de refugi de fauna com a mitjà per evitar la caça a les seves propietats.

Els refugis de fauna són espais on no s’hi pot caçar, declarats a Mallorca pel Consell a instàncies dels propietaris i amb l’aval d’una entitat conservacionista. Així, el GOB ja ha participat en la declaració de 57 refugis de fauna a Mallorca, que totalitzen 1.897 hectàrees. El darrer refugi declarat, fa pocs mesos, és el de Son Sabater, a Sa Pobla, amb 23 hectàrees de cultius situades molt a prop del parc natural de s’Albufera de Mallorca.

Des del GOB ens posam a disposició dels propietaris de finques a fora vila per col·laborar en la declaració de nous refugis de fauna. Mallorca presenta una elevada intensitat de caça, i llevat d’alguns espais naturals protegits on no es pot caçar pràcticament tota la resta del sol no urbà està ocupat per vedats de caça. Per això a Mallorca fa falta la creació de zones on no es caci i la fauna hi pugui viure tranquil·la.

Per ajudar a la promoció dels refugis de fauna, l’any passat vàrem elaborar aquest vídeo informatiu, amb el testimoni d’un propietari.

24.12.2021

Impulsant els refugis de fauna a Mallorca

GOB Mallorca

GOB Mallorca

Des de fa 4 dècades, el GOB impulsa a Mallorca la creació de refugis de fauna. Són àrees on la caça està prohibida, amb l'objectiu de facilitar a la fauna silvestre unes millors condicions de seguretat i tranquil·litat per tal que es pugui recuperar. Els refugis de fauna promoguts pel GOB són propietats privades, sovint d'agrupacions de petits propietaris, que col·laboren amb nosaltres per impulsar aquesta figura de protecció.
152
10
0
0


Per a més informació sobre què són els refugis i com es poden tramitar, es pot visitar la plana
https://www.gobmallorca.com/informa-t/destacat/1467-els-animals-necessiten-llocs-on-no-se-ls-pugui-cacar-o-molestar

 

Llegir 282 vegades Darrera modificació el Dijous, 01 Setembre 2022 13:13

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob