Dijous, 17 Agost 2017 16:54

L'increment de personal de l'IBANAT serà manifestament insuficient

El nou Parc Natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos El nou Parc Natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos

Amb la recuperació dels llocs de feina eliminats per Company (i poc més) es fa una passa endavant, però no es solventa el greu dèficit de personal als espais protegits

 

L'anunci fet avui pel Conseller de Medi Ambient, d'incorporació de 40 treballadors a l'IBANAT a partir de setembre, és una bona notícia, pel que suposa d'avanç en relació a la lamentable situació que arrossegam des dels acomiadaments de Biel Company el 2012.

Tot i això, amb aquesta recuperació i petit increment en relació al que va deixar l'anterior conseller ens trobarem encara molt enfora de cobrir adequadament les necessitats de conservació dels espais protegits. Entre les mancances més importants que quedaran pendents podem destacar:

- No es preveu una dotació de personal mínimament suficient per a la gestió del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, l'espai protegit més gran de les Balears i que a hores d'ara, 10 anys després de la seva creació, segueix essent un espai protegit gairebé només sobre el paper.

- No es preveu dotació de personal per abordar les noves necessitats derivades dels plans de gestió dels espais de la xarxa Natura 2000, alguns ja aprovats i altres en tràmit.

- No es preveu dotació de personal per gestionar el nou Parc Natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos.

Des de l'any 2012 la pressió humana sobre les Balears s'ha incrementat aproximadament un 10%, i els espais protegits no resten al marge d'aquesta situació. La recuperació/ampliació de personal a l'IBANAT és clarament insuficient per abordar un escenari amb més superfície protegida i més pressió humana. Capítol a part mereix el tema de la dotació de vigilància (Agents de Medi Ambient), qüestió que abordarem properament.

Estam cansats d'escoltar que el medi ambient és una prioritat per aquest Govern. Cal demostrar-ho amb un ferm compromís, entre ells el pressupostari. El GOB ja va criticar a finals de l'any passat el pressupost de Medi Ambient per enguany, "salvat" gràcies a l'impost turístic.

 

Llegir 1101 vegades Darrera modificació el Dijous, 17 Agost 2017 18:14

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.