Dissabte, 14 Gener 2017 09:45

La junta rectora de sa Dragonera, a favor de l’ampliació marítima del parc natural

Divendres es va acordar instar Medi Ambient a incorporar al parc el seu entorn marí

 

La junta rectora de sa Dragonera, organisme consultiu que té entre els seus objectius fer propostes per a la millora de l’espai protegit, acordà divendres passat per unanimitat sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient que iniciï els tràmits necessaris per ampliar el parc incorporant el seu entorn marí. El nou àmbit a protegir es definirà agafant com a punt de partida la proposta que va plantejar el GOB fa uns mesos (1), i serà perfilada a partir d'ara per un grup de tècnics i de membres de la junta rectora.

 

La proposta de nou parc natural plantejada pel GOB fa uns mesos

 

 

Recordem que el passat 7 d’octubre el Govern aprovà la creació de la reserva marina del Freu de sa Dragonera. Tot i que aquesta figura ja facilita l’ordenació de certes activitats a l’entorn marí de sa Dragonera, en el seu moment la nostra entitat ja va manifestar que l’opció d’ampliar el parc natural era més convenient per diverses raons, entre les que podem destacar la unificació en un mateix àmbit de les diferents figures de protecció. Ara mateix són vigents a la zona tres figures de protecció diferent (parc natural, LIC-ZEPA i reserva marina) amb tres normatives diferents.

A més a més aquest àmbit inclou zones d'alt interès ecològic per la seva importància per a la conservació d'aus amenaçades com el virot petit (Puffinus mauretanicus) o l'àguila peixatera (Pandion haliaetus).

Des del GOB felicitam la junta rectora de sa Dragonera per aquest acord, que persegueix l’enfortiment de l’espai natural protegit, i instam Medi Ambient a atendre convenientment la petició iniciant el corresponent expedient d’ampliació del parc.

 

(1) http://www.gobmallorca.com/que-feim/espais-naturals/el-gob-proposa-l-ampliacio-del-parc-natural-de-sa-dragonera


 

Llegir 1018 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:12

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.