Divendres, 17 Febrer 2017 12:35

Lamentam el cinisme de PP i Federació Balear de Caça pel que fa a l'ampliació de ZEPAs

Lamentam el cinisme de PP i Federació Balear de Caça pel que fa a l'ampliació de ZEPAs Font: xarxanatura.es

La majoria de les existents foren declarades pel PP, i a cap d'elles la normativa de la ZEPA limita ni prohibeix la caça

 

Aquests dies tornam a veure com el PP recorre al món de la caça a la recerca d'aliats polítics. Ara és el PP al Consell de Mallorca que, després d'haver-se reunit amb el president de la Federació Balear de Caça, anuncia la presentació d'una moció demanat que els vetlli pels interessos dels caçadors davant la tramitació de les ZEPA.

Des del GOB recordam que a les Balears ja hi ha declarades 58 Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), que ocupen 138.695 Ha. La majoria d'elles foren declarades l'any 2006, per decret signat per Jaume Font i Jaume Matas. L'any 2008 (govern presidit per Francesc Antich), la xarxa fou ampliada a instàncies de la Comissió Europea, davant la insuficiència per algunes espècies com la milana.

La intervenció del PP en aquesta qüestió és idò ben cínica, ja que la majoria de les ZEPAs ara ja existents foren declarades per governs del seu partit, en un procediment que va incloure els mateixos tràmits de consulta pública que tanmateix haurà de seguir la proposta d'ampliació que ha presentat el govern.

D'altra banda sorprèn que el president de la Federació Balear de Caça manifesti que els caçadors són "el principal col·lectiu afectat per la mesura", quan la realitat al llarg dels anys d'experiència amb les ZEPAs a les Balears demostra que això és fals. No existeix a les Balears cap ZEPA on la caça estigui prohibida o limitada per aquesta figura.

Des del GOB instam la Conselleria de Medi Ambient a informar adequadament sobre la proposta de noves ZEPAs i aclarir els dubtes que puguin tenir propietaris i usuaris dels nous àmbits a protegir, però a la vegada rebutjam les maniobres interessades d'aquells que coneixen perfectament les implicacions reals de les ZEPAs i tot i així maniobren perseguint interessos polítics de forma oportunista.

---

Enllaç al Decret de creació de les primeres ZEPAs, l'any 2006, signat per Jaume Font i Jaume Matas
http://xarxanatura.es/wp-content/uploads/2014/09/12Decret28_2006_declaracio_ZEPA.pdf

Llegir 2019 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:08

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.