Dimecres, 26 Setembre 2018 12:29

Medi Ambient tornarà autoritzar enguany la caça d’aus migratòries a la finca pública de Son Real

Lamentam la manca de voluntat de la Conselleria per posar fi a aquestes autoritzacions

Fins el proper dissabte 29 de setembre es poden presentar a les oficines de la finca pública de Son Real les sol·licituds d’autorització per a realitzar la caça de tords a 35 colls durant la temporada de caça 2018-2019, i dissabte dia 6 es lliuraran les autoritzacions.

Els dos darrers anys des del GOB hem sol·licitat formalment al Conseller de Medi Ambient que no fos autoritzada la caça d’aus migratòries a la finca pública, però s’ha fet cas omís de la nostra petició.

Recordem que Son Real es va comprar amb doblers de la primera etapa de l’impost turístic, abonat per visitants que en la seva immensa majoria procedeixen de països on la caça dels tords està prohibida, i que lògicament no entendrien que amb la seva aportació, que s’havia de dedicar a la protecció del medi ambient, es facilitàs la caça d’aus migratòries.

Consideram que les finques públiques s’han de dedicar a usos conservacionistes i al gaudi públic, però no a activitats cinegètiques. Molt manco si afecten a aus migratòries que es cacen amb sistemes prohibits amb caràcter general a la Unió Europea i que a les Balears s’autoritzen acollint-se a un règim excepcional.

Des del GOB lamentam el nul interès i compromís de Medi Ambient demostrat per reconduir aquest tema al llarg de la legislatura. Per això, abans que es lliurin les autoritzacions, insistim en la nostra reclamació a Medi Ambient per tal que desisteixi de permetre la caça de tords a la finca pública de Son Real.

Llegir 1303 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob