Dimecres, 31 Juliol 2019 09:59

Monitoritzam 2 milanes recuperades al Cofib

El seguiment d’exemplars mitjançant emissors és clau per localitzar i combatre la problemàtica

 

Avui matí a l’àrea recreativa de Caubet representants de la Conselleria de Medi Ambient, Endesa i GOB han alliberat 3 milanes que s’han recuperat al Cofib després d’haver patit diversos problemes. Una d’elles fou trobada molt debilitada, probablement intoxicada per rodenticida, la segona es va localitzar ferida a causa d’un traumatisme indeterminat, i la tercera fou trobada surant a la mar.

Dos dels exemplars han estat equipats amb emissors de localització GPS, que permetran la seva monitorització permanent. D’aquesta forma coneixerem els seus moviments, i també les podrem localitzar si pateixen algun problema o moren.

En aquests moments el GOB monitoritza un total de 53 milanes a Mallorca, 19 d’elles mitjançant emissors GPS i altres 34 amb emissors de ràdio. Precisament la setmana passada, gràcies a aquesta tecnologia, es va localitzar el cadàver d’una milana al municipi de Sant Joan, pendent encara de determinar la causa de la mort en el marc de la investigació realitzada pels Agents de Medi Ambient.

 

milanasondrago

Moviments al llarg de 10 dies d'un dels polls nascuts enguany a la zona de Porreres.

 

Des de l’any 2000 la monitorització d’exemplars ha estat una eina clau per identificar i combatre la problemàtica que pateix aquesta espècie amenaçada, catalogada en perill d’extinció a nivell estatal. Així, l’enverinament i l’electrocució han estat les causes que gairebé fan desaparèixer aquesta espècie a les Balears. Afortunadament, les darreres dues dècades la població s’ha recuperat fins a una situació favorable, gràcies al programa de recuperació dirigit per la Conselleria de Medi Ambient i que ha comptat amb el suport de diferents administracions públiques i entitats privades, entre elles Endesa i el GOB. Tot i així, es considera imprescindible no baixar la guàrdia ja que la problemàtica no ha desaparegut, i malauradament segueixen apareixent milanes mortes a causa de dispars, enverinaments, electrocucions, colisions o altres situacions originades pels humans.

Llegir 1223 vegades Darrera modificació el Dimecres, 31 Juliol 2019 12:55

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob