Dijous, 16 Agost 2018 15:45

Presentam la banderola SOS Posidònia, per visibilitzar el compromís amb el fondeig responsable

A partir d’avui, i fins que hi hagi existències, la distribuirem als navegats que ens ho sol·licitin

 

La conservació de la posidònia està rebent un impuls sense precedents a les Balears. El Govern ha aprovat el decret de conservació, una norma pionera a l'Estat, i ha desplegat un servei d’informació al fondeig que està fent una tasca excepcional amb els mitjans disponibles. És evident que fa falta reforçar la línia encetada, millorant la capacitat informativa, incrementant els efectius dels Agents de Medi Ambient per tal de vigilar el compliment del decret, i envestint amb decisió la correcció dels abocaments contaminants.

Però la preocupació per la conservació de la posidònia davant les seves diverses amenaces (fondeig, abocaments, espècies invasores, canvi climàtic, etc) no és exclusiva de l’administració ambiental amb la comunitat científica i les entitats conservacionistes que han manifestat el seu suport. També una part molt important dels navegants estan ben compromesos amb la protecció de la posidònia, la respecten i no hi fondegen a sobre.

Per això a part de seguir reclamant més esforç en la vigilància i protecció de la posidònia hem volgut llançar aquesta iniciativa, en positiu, per tal que els navegants que vulguin puguin abanderar la posidònia a les seves barques, fent visible així el seu compromís amb aquesta comunitat biològica tan important a les Balears. A partir d'avui, i fins que hi hagi existències, la banderola es distribuirà gratuïtament als navegants que ho sol·licitin.

Malgrat avui en el moment de la presentació el temps no ha acompanyat gaire, tres llaüts amb els seus intrèpids navegants passats per aigua ja s'han sumat a la iniciativa.

 

banderolaillaut

Llegir 2928 vegades Darrera modificació el Dijous, 16 Agost 2018 20:07

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob