Dilluns, 16 Agost 2021 09:47

Reclamam a Medi Ambient que impulsi amb urgència el pla de gestió de les badies de Pollença i Alcúdia

Impacte del fondeig a "morts" sobre el fons de Cymodocea Impacte del fondeig a "morts" sobre el fons de Cymodocea Font: IDEIB

 

Cal abordar la problemàtica de la badia de Pollença amb un instrument d’ordenació ambiental

 

La badia de Pollença pateix una problemàtica ambiental diversa i complexa, de la qual els darrers mesos se n’ha fet ressò públicament. Podem destacar els abocaments d’aigües poc o gens depurades a la badia, l’impacte dels punts de fondeig («morts») il·legals sobre les comunitats de fanerògames, l’afectació de praderia de posidònia per fondeig directe, l’efecte de determinades activitats de lleure sobre la fauna de les platges, etc.

Les badies de Pollença i Alcúdia estan emparades des de 2006 per la figura de Lloc d’Importància Comunitària (LIC), derivada de la Directiva europea 92/43/CEE, de 21 de maig, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres. Tot i això, des de 2012 es té pendent aprovar el corresponent pla de gestió, tal i com estableix la Directiva. El retard en l’elaboració d’aquest document s’emmarca dins el panorama general de dèficit en planificació que pateix el conjunt dels espais protegits de les Balears, i que des del GOB hem denunciat en incomptables ocasions.

Consideram que el pla de gestió Natura 2000 de les badies de Pollença i Alcúdia (ES5310005) és el marc més adequat per abordar els diferents impactes ambientals que pateix la badia de Pollença. A la zona hi conviuen diferents àmbits competencials implicats o responsables de la conservació (Costes, Conselleria de Medi Ambient i Territori i ajuntaments de Pollença i Alcúdia), pel que un instrument d’ordenació transversal com el pla de gestió Natura 2000 sembla especialment adequat.

Per això instam a Medi Ambient a iniciar immediatament el procés participatiu que faciliti la interacció entre administracions, entitats socials i persones interessades, i que ha de servir de base per establir les línies mestres que haurà d’abordar el pla de gestió.

Llegir 626 vegades Darrera modificació el Dilluns, 16 Agost 2021 09:51
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.