Dijous, 04 Mai 2017 09:52

Transmetem el nostre suport als tècnics del Parc Natural de Llevant per les seves mesures de control del trànsit

Reclamam a Medi Ambient més esforç per millorar la gestió del parc, i atenció a la demanda d'ampliació plantejada per l'ajuntament d'Artà

 

El passat cap de setmana es varen col·locar cadenes per limitar el pas de vehicles a diferents camins del Parc Natural de Llevant pels que tanmateix ja no està permesa la circulació de vehicles no autoritzats. Aqueixa actuació, que ha motivat l’absurda crítica del PP local, respon a la necessitat de regular el pas i estacionament no autoritzat de vehicles a diferents camins de servei del parc natural on amb caràcter general només es permet el pas dels vehicles per a tasques de gestió de l’espai protegit.

Des del GOB donam suport a la mesura adoptada per la direcció del parc, que dins el seu marc competencial ha demostrat iniciativa i diligència per abordar un evident problema en l’ús públic. Cal ordenar la circulació i estacionament per evitar problemes en la gestió del parc que afectin tant a l’ús públic en general com a les tasques de manteniment de l'espai protegit.

En tot cas reiteram la nostra demanda a la Conselleria de Medi Ambient de més mitjans per al parc: més recursos humans per realitzar al nivell necessari les feines de conservació, vigilància i informació, més pressupost per a la inversió en mitjans necessaris i per al manteniment de l’espai, i la necessària planificació a mig termini (Pla Rector d’Ús i Gestió) amb la que malauradament encara no es compta.

Així mateix aprofitam per insistir en la petició de recuperar l’oficina d’informació i gestió al nucli urbà d’Artà. Recordem que el parc natural va mantenir la seva seu principal al poble fins l’any 2013, en que l’oficina es va tancar i els tècnics els traslladaren a les cases de s’Alqueria, a 5 quilòmetres d’Artà. Consideram que la recuperació de la seu principal del parc al casc urbà tindria molts avantatges, entre ells major capacitat d’informació pública i promoció de l’espai, major integració del parc en la societat artanenca i millor coordinació amb l’ajuntament, que en tot moment ha donat suport polític a la protecció del parc i que podria jugar un paper més important en algunes línies de gestió dins el marc coordinat per la Conselleria de Medi Ambient. En aquest sentit, recordem que fa pocs mesos el consistori artanenc va aprovar per unanimitat instar a Medi Ambient a envestir l'ampliació de l'àmbit del parc i recuperar així els milers d'hectàrees desprotegides l'any 2003 pel PP.

Llegir 1630 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:13

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.