Dimecres, 15 Febrer 2023 13:45

Valoram molt positivament el projecte de creació del Parc Natural de Ponent

Instam el Govern a avançar en les properes passes per a la declaració del nou espai protegit

Avui la Presidenta del Govern, juntament amb el Conseller de Medi Ambient i Territori i el batle de Calvià han presentat l'àmbit del que pretén ser el futur Parc Natural de Ponent.

La proposta inclou un àmbit terrestre i també marítim de més de 7.000 hectàrees, englobant espais que actualment ja compten amb diferents figures de protecció de la xarxa Natura 2000 (LIC, ZEPA) o de la Llei d'Espais Naturals (ANEI, ARIP), i afegint també algunes àrees annexes interessants que contribueixen a consolidar el conjunt.

Des del GOB valoram molt positivament aquesta iniciativa, que la nostra entitat ha reclamat al llarg dels anys i especialment durant aquesta legislatura. Aquesta zona manté un patrimoni natural extraordinari, amb hàbitats escassos i espècies amenaçades, i a la vegada suporta un ús públic intens i fins ara gens regulat. La declaració i gestió d'aquest espai protegit podria garantir la conservació i recuperació de la biodiversitat i alhora facilitar i ordenar les activitats de gaudi i aprofitament de la ciutadania per tal de fer-les compatibles amb els objectius de conservació.

Per això animam al Govern a que una vegada presentada la proposta d'àmbit, i entenem que assumit un compromís públic (que evidentment no es podrà materialitzar aquesta legislatura), faci sense més demora avanços en el sentit proposat. Així, animam la Conselleria de Medi Ambient i Territori i a l'Ajuntament de Calvià a iniciar el procés informatiu i participatiu per a la discussió pública de la proposta, i a avançar en l'acord d'inici d'elaboració del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals, que atorgaria protecció cautelar a algunes àrees de l'àmbit proposat que no formen part de la xarxa Natura 2000 i per tant no estan actualment suficientment emparades per figures de protecció.

Llegir 167 vegades Darrera modificació el Dijous, 16 Febrer 2023 12:21

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob