Dilluns, 14 Octubre 2019 09:52

Voluntaris del GOB netegen les platges de s'Arenalet des Verger i Sa Font Celada a Artà

Es recolliren uns 120 quilos de plàstics

 

El passat dissabte, 23 persones voluntàries del GOB es desplaçaren fins a les cales de s'Arenalet des Verger i Sa Font Celada per a realitzar una neteja de litoral.

Aquestes dues cales verges de la costa artanenca presenten un grau de naturalitat i conservació molt elevat, i tenen una baixa presió d'ús públic gràcies a la distància que les separa de les carreteres i camins transitables amb vehicle particular. Per accedir-hi a peu, el camí més curt parteix de Cala Estreta, des d'on s'arriba després d'una hora i mitja de caminada. Tot i això, no es lliuren de l'arribada de residus des de la mar, majoritàriament plàstics.

Així, gràcies a l'esforç dels voluntaris es recolliren uns 120 quilos de plastics, formats majoritàriament per objectes petits i bocins d'envasos, pel que la feina realitzada va ser molt important. Tot i això, l'acumulació de plàstics al llarg dels anys ha estat tan important, especialment a s'Arenalet, que farà falta repetir la intervenció per retirar el plàstic que va quedar.

 

P1050068

 

P1050073

 

Les bosses dels residus arreplegats seran transportades fins al punt verd d'Artà gràcies a la col·laboració del Parc natural de la península de Llevant. Recordem que en aquests moments el parc natural es troba en procés d'ampliació, i dins l'àmbit a incorporar també es troben incloses les cales que es varen netejar dissabte.

Aquesta actuació s'emmarca dins el programa de voluntariat que ha duit a terme enguany el GOB a Mallorca, Menorca i Eivissa amb el suport de la Fundación Biodiversidad, Ministeri per a la Transició Ecològica.

 

Llegir 1243 vegades Darrera modificació el Dilluns, 14 Octubre 2019 10:39

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob