Dimarts, 09 Mai 2017 10:23

Xantatge impresentable de l'ajuntament de Campos amb la neteja d'Es Trenc

Xantatge impresentable de l'ajuntament de Campos amb la neteja d'Es Trenc Foto: Tomeu Obrador, DM

El GOB denuncia la situació a Costes i a Medi Ambient, demana l'ajuntament que retiri les papereres si no les vol buidar, i fa una crida a la responsabilitat ciutadana

 

El batle de Campos ha manifestat que l'ajuntament no recollirà el fems que s'està acumulant a Es Trenc fins que no es torni comptar amb els serveis de platja. Recordem que els xibius fixos que s'han mantingut des de fa anys a les platges de Sa Ràpita i Es Trenc són il·legals, i s'han d'enderrocar. Els nous xibius que ha d'autoritzar Costes hauran de ser desmuntables, i comptar amb un màxim de 70 metres quadrats dels quals només 20 podran ser espai tancat.

Mentre es resol la situació i es torna comptar amb serveis autoritzats per Costes (aquesta vegada ajustats a la legalitat) l'ajuntament campaner ha decidit no netejar la platja, pel que els fems s'acumulen de forma evident especialment a l'entorn de les papereres. Interpretam que amb aquesta mesura de pressió l'ajuntament pretén agilitzar les tramitacions necessàries per instal·lar els nous xibius i resta de serveis de platja.

Des del GOB consideram que amb aquesta decisió l'ajuntament estaria incomplint la seva competència de "Mantener las playas y lugares públicos de baño en las debidas condiciones de limpieza, higiene y salubridad, así como vigilar la observancia de las normas e instrucciones dictadas por la Administración General del Estado sobre salvamento y seguridad de las vidas humanas", establerta a l'article 225 del Reglament General de Costes. Aquesta consideració l'hem comunicada a la Demarcació de Costes a les Illes Balears per tal que ho tengui en consideració als efectes pertinents.

Més enllà d'aquest incompliment, consideram una irresponsabilitat encara més greu mantenir papereres i poals de fems sobre la platja si tanmateix no hi ha intenció de buidar-los amb la periodicitat necessària. Amb la seva deixadesa l'ajuntament estaria propiciant la degradació de l'espai protegit, per la qual cosa hem comunicat la situació a la Conselleria de Medi Ambient. En tot cas, instam l'ajuntament a retirar papereres i poals fins que es pugui o vulgui realitzar la seva neteja.

Mentrestant, apel·lam a la responsabilitat personal, i demanam els ciutadans que no dipositin els residus a les papereres tanmateix desbordades, i que se'ls emportin a casa o els deixin a contenidors de fems dels nuclis urbans.

Llegir 3433 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:13

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.