Divendres, 11 Març 2011 00:00

11/03/2011 Construcció de caixes niu en el marc del projecte de custòdia del territori del Pla de Villafranca

Ahir dijous dia 10 de març el GOB va realitzar una activitat a Vilafranca dins el marc del projecte: Custòdia del territori i conservació de la biodiversitat a la zona agrícola del Pla de Vilafranca.


Divendres, 11 de març de 2011

Construcció de caixes niu en el marc del projecte de custòdia del territori del Pla de VillafrancaAhir dijous dia 10 de març el GOB va realitzar una activitat a Vilafranca dins el marc del projecte: Custòdia del territori i conservació de la biodiversitat a la zona agrícola del Pla de Vilafranca.

L’activitat va consistir en la construcció de 5 caixes-niu de fusta per òliba (Tyto alba) i 5 per xoriguer (Falco tinnunculus) per la qual cosa vam contar amb la participació dels alumnes del col·legi públic Es Cremat de Vilafranca.

L’acció se va fer a la plaça de l’Ajuntament i després d’una petita explicació de la funció de les caixes-niu, un total de 40 alumnes van participar activament en les tasques de construcció dels nius, que son de fusta i durant aquesta primavera se col·locaran a diferents indrets del Pla de Vilafranca per fomentar la cria d’aquestes dues espècies que son grans consumidores de rosegadors com rates i ratolins, fent un gran servei a la pagesia.

El projecte Custòdia del territori i conservació de la biodiversitat a la zona agrícola del Pla de Vilafranca compta amb el suport de Fundación Biodiversidad i Obra Social Sa Nostra i persegueix la implicació dels agricultors i ramaders en la conservació i gestió de la biodiversitat del Pla de Vilafranca, especialment en la conservació de les poblacions d’aus estepàries que se troben en regressió a nivell global a tota Europa.


Llegir 2521 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 Juny 2012 10:30

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.