Dilluns, 14 Febrer 2011 00:00

14/02/2011 El GOB comença les activitats educatives i de voluntariat al Pla de Vilafranca, en el marc d’un projecte de custòdia del territori.

Dilluns, 14 de febrer de 2011

El GOB comença les activitats educatives i de voluntariat al Pla de Vilafranca, en el marc d’un projecte de custòdia del territori.


Aquest diumenge, 30 joves del GOB visitaren el Pla de Vilafranca, feren un recorregut amb bicicleta per conèixer els valors paisatgístics del Pla i conegueren pràctiques agrícoles sostenibles. Els juvenils visitaren també la finca d’agricultura ecològica de son Durí, on instal·laren dues caixes niu per a mussol i òliba amb la finalitat de facilitar l’increment de la població d’aquests rapinyaires nocturns que són depredadors d’insectes i petits mamífers, com ara rates i ratolins, que són perjudicials per als cultius de la zona. També col·laboraren en el manteniment agrícola de la finca, i realitzaren tasques silvícoles i de poda d’ametllers.

La jornada acabà amb la visita a la teulera Mascaró, una de les tres que es mantenen avui encara en actiu a Vilafranca, per conèixer el procés de fabricació de teules, una de les activitats industrials tradicionals que encara es conserven a la zona.

Aquestes activitats formen part d’un projecte de custòdia del territori que pretén posar en valor la zona i col·laborar amb els pagesos i propietaris del Pla per tal d’impulsar mesures que contribueixen a mantenir el paisatge agrari i la seva biodiversitat.

Aquest projecte de custòdia compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad i de l’Obra Social de sa Nostra.

Llegir 1758 vegades Darrera modificació el Dimecres, 13 Juny 2012 14:29

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.