Dilluns, 18 abril 2011 01:00

18/04/2011 Voluntaris del GOB i de Vilafranca participen en la Jornada de neteja de la síquia llarga

Dilluns, 18 d’abril de 2011

Voluntaris del GOB i de Vilafranca participen en la Jornada de neteja de la síquia llarga


Ahir diumenge dia 17 d’abril el GOB va organitzar una jornada de voluntariat per tal de netejar la coneguda com a síquia llarga, del Pla de Vilafranca de Bonany. En la neteja varen participar una trentena de juvenils del GOB, i també membres del Grup excursionista de Vilafranca i altres voluntaris, que recolliren una gran quantitat de residus de tot tipus (plàstics, envasos, medicaments, productes tòxics, voluminosos...) que es dipositaren en bosses de fems. Tots els voluntaris abans de l’acció de voluntariat havien assistit a una xerrada sobre els ocells del Pla de Vilafranca.

En acabar amb la recollida de fems, els juvenils del GOB continuaren coneixent el Pla fent una excursió fins al puig de Bonany des del qual observaren el paisatge i participaren en activitats educatives per conèixer els ocells més característics de les terres cultivades i del boscos i garrigues. 

Les síquies són molt importants per evitar que els camps de cultiu quedin inundats amb les pluges, també son molt importants per evitar l’erosió i la pèrdua de terra fèrtil i a més la fauna els fa servir com a lloc de refugi i de nidificació.

El Pla de Vilafranca és una extensa planura cerealística d’una gran bellesa i que conserva un ús agrícola de la terra. El manteniment de la síquia llarga es de gran importància, per la seva longitud (1,5km) i per que afavoreix el drenatge de moltes finques de la zona.

Aquesta activitat s’emmarca dins el projecte del GOB de custòdia del territori i conservació de la biodiversitat a la zona del pla de Vilafranca, que està finançat per la Fundación Biodiversitat i l'Obra Social de Sa Nostra i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca.

  


Llegir 2383 vegades Darrera modificació el Dimecres, 13 Juny 2012 09:16

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.