Divendres, 28 Març 2014 11:00

28.03.2014. Presentació de la Guia “Itineraris pel Pla de Mallorca”

Ahir es va presentar simultàniament aquesta guia als municipis de Vilafranca i Maria. I avui es presentarà a Petra i Ariany.


28.03.2014. Presentació de la Guia “Itineraris pel Pla de Mallorca”


Ahir es va presentar simultàniament aquesta guia als municipis de Vilafranca i Maria. I avui es presentarà a Petra i Ariany.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 


Ahir el GOB va presentar a Vilafranca i a Maria de la Salut la guia editada en el marc del “Projecte per la promoció dels valors naturals i culturals del Pla de Mallorca”, realitzada amb el suport del programa LEADER.

 

Aquesta acció és la darrera d’un projecte que tenia com a objectius la valorització dels recursos naturals i culturals de la zona de Vilafranca, Ariany, Petra i Maria per poder oferir-los com a elements de dinamització de l’espai rural, creant eines per potenciar-ne el valor turístic , amb un reconeixement explícit al paper del sector agrícola en el manteniment d’aquest paisatge i biodiversitat.


Aquesta zona del Pla alberga un patrimoni cultural molt interessant, lligat de manera estreta a l’agricultura i la ramaderia i que mereix un esforç de conservació. Passejant per aquests indrets se poden veure casetes, síquies, pous, molins de vent, molins d’aigua, sínies...a més de possessions petites i grans, que conformen un patrimoni etnològic excepcional.


El Pla de Mallorca, a més, s'ha revelat els darrers anys com una de les zones amb més importància per a la conservació de diverses espècies d’ocells, especialment per aquelles que necessiten hàbitats oberts i herbacis. L'agricultura de secà que s'hi desenvolupa permet l'adaptació d'un bon nombre d'espècies d'interès, ja que l’extensió i varietat farratgera i cerealística del Pla de Mallorca reprodueix estacionalment un hàbitat semblant als herbassars naturals. Aquests ocells, a més, estan en regressió a tota Europa, per la qual cosa la seva presència i conservació són importants.


Per tot això, aquesta guia proposa, amb dibuixos i mapes de gran qualitat, diferents itineraris culturals, naturalístics, amb punts d’observació del paisatge, apunts i anècdotes, que volen transmetre i fomentar un millor coneixement d’aquesta zona de Mallorca, sovint oblidada, d’un valor excepcional i que amaga tresors sorprenents.


Podeu veure la guia en pdf aquí


Llegir 2784 vegades Darrera modificació el Divendres, 28 Març 2014 11:15

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.