Dijous, 16 Mai 2013 01:00

16/05/2013. Oligopoly2 s’estrenarà avui a 37 localitats de forma simultània

Oligopoly2 s’estrenarà avui a 37 localitats de forma simultània

16/05/2013. Marea ciutadana a favor de les renovables

Oligopoly2 s’estrenarà avui a 37 localitats de forma simultània

_________________________________________________________________________________________


Oligopoly2, documental produït per la Plataforma per un Nou Model Energètic i dirigit per Alba del Campo, que pren el testimoni del Salvados de Jordi Évole i mostra els interessos de UNESA per a frenar el canvi de model energètic, s'estrenarà en 37 localitats de l'Estat espanyol gràcies a l'interès de milers de ciutadans per conèixer la realitat del sistema energètic.

Oligopoly2 és un documental produït per la Plataforma per un Nou Model Energètic i dirigit per Alba del Campo, que treu a la llum els interessos d'oligopoli energètic per a evitar una transició cap a un model basat en renovables i les lluites socials a favor de la democratització de l'energia.

El documental, finançat per crowdfunding, aprofundeix en temes com les contínues pujades de la factura de la llum, el dèficit de tarifa, les portes giratòries entre la classe política i les companyies elèctriques i la dependència de combustibles fòssils de l'exterior.

A Oligopoly2, l'imperi elèctric contra todxs s'entrevista a l'expresident de la Xarxa Elèctrica d'Espanya, Jorge Fabra, a Javier García Bacora, president de la Fundació Renovables, a Mario Sánchez-Herrero, professor d'economia de la Universitat Complutense de Madrid, a Jorge Morales, empresari i a Cote Romero, coordinadora de la Plataforma per un Nou Model Energètic entre uns altres.

Són més de 20 els testimonis que, des del rigor, apareixen a Oligopoly2 analitzant i creant alternatives a partir d'una idea tremendament senzilla: és imprescindible lluitar contra el canvi climàtic a partir d'un nou model energètic que generi ocupació i un control ciutadà de l'energia.

La presentació del Oligopoly2 estava prevista per a tres localitats però la marea ciutadana a favor de les renovables ha motivat l'estrena en 37 localitats de l'Estat espanyol. Promogudes per grups de ciutadans, localitats com Madrid, Gijón, Barcelona, Las Palmas, Londres, Palma, Sevilla, València, Donosti o Alburquerque realitzaran una projecció simultània el dijous 16 de Maig.

La projecció a Palma, ha estat impulsada pel GOB i SOM ENERGIA i es realitzarà a Can Alcover a les 18.30h.

Per a veure el tràiler:

http://www.youtube.com/watch?feature=playerembedded&v=bo0isAZbuzQ

Per a consultar les ciutats on es projectarà el documental

http://www.nuevomodeloenergetico.org/pgs2/


Llegir 1528 vegades Darrera modificació el Dijous, 16 Mai 2013 13:56

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.