Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 23 Desembre 2009 00:00

23/12/09 El GOB demana el compromís del sector turístic amb el clima

23 de desembre de 2009

El GOB demana el compromís del sector turístic amb el clima


La cimera de Copenhaguen ha estat un fracàs per significar un retrocés respecte del Tractat de Kioto, que sí era d'obligat compliment per part dels estats signataris (sense EUA ni Xina). L'objectiu és limitar les emissions de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, GEH, especialment el diòxid de carboni, el metà i els òxids de sofre que resulten de la combustió d'energies fòssils.

Tanmateix, els límits acordats a Kioto ja es superen de molt: Espanya, per exemple, les supera 3,5 vegades, i les illes Balears ho fem més de 5 vegades ja. I això sense haver inclòs les emissions de l'aviació internacional, ni les del trànsit marítim.

El turisme és un gran contribuïdor al canvi climàtic. Les cròniques d'Alba Sud ( http://www.albasud.org/viewcoverage.php), organització que va estar representada a la cimera de Copenhaguen, citen fonts que estimen que el 13% del total d'emissions de GEH tenen el seu origen en el turisme.

Els increments mitjans de la temperatura global de l'atmosfera prevists en 2ºC pel 2050 poden fer pujar el nivell de la mar Mediterrània entre 20 i 50 cm, la qual cosa pot deteriorar els arenals que ocupen les costes de menys relleu i que són el nostre major reclam turístic.

Llegir 1267 vegades Darrera modificació el Dimarts, 26 Juny 2012 11:55