Dissabte, 05 Juny 2021 11:57

El dia del Medi Ambient, reclamant l'assumpció política de l'emergència climàtica ja

El 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb l'objectiu d'augmentar la consciència mediambiental i fomentar l'acció global en la protecció del medi ambient.

Ahir va ser el Dia Mundial del Medi Ambient i des del GOB ho hem celebrat amb una jornada especial de voluntariat a la Trapa, on hem aprofitat l'avinentesa per fer una acció simbòlica desplegant una pancarta per demanar reaccionar ja davant la crisi climàtica que vivim.

Així des del GOB aprofitem aquest dia per a fer una demanda explícita vinculada a la urgència d'actuar en l'emergència climàtica. No només des del punt de vista de la sensibilització i conscienciació real d'aquesta crisi generada pel model econòmic de les societats del nord global, sinó també per cridar l'atenció sobre la manca real d'acció política en relació a aquesta emergència.

Assumir l'emergència climàtica implica revisar el nostre model econòmic i treballar activament per una transició d'aquest model per generar una societat més justa, resilient i manco vulnerable davant els canvis globals que s'estan produint. Això, implica estratègia i pressupost per a minimitzar realment la nostra petjada ecològica i mitigació però també per planificar polítiques efectives i estratègiques d'adaptació. En aquest sentit, la biodiversitat, els espais naturals i la cura pels ecosistemes dels quals nosaltres, els humans, en som un element més, haurien d'esdevenir elements claus i centrals de qualsevol política econòmica a futur generant un nou model de societat, conscient dels seus límits i que assumeixi la responsabilitat de cara a les generacions futures.

Aprofitam així enguany per fer una crida explícita a l'assumpció real de la crisi i l'emergència climàtica. I en aquest sentit recordar que com més tard actuem per adaptar-nos al repte que implica la crisi climàtica, més durs seran els impactes i més greus seran les pèrdues. La prevenció sempre és l'alternativa més efectiva i la menys costosa. I per això avui, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, reclamam aquesta assumpció política real de l'emergència climàtica a les nostres illes.

 

 

 

Llegir 222 vegades Darrera modificació el Diumenge, 06 Juny 2021 15:30
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.