Dimarts, 21 Juny 2022 10:46

El GOB exigeix al Govern i a l'Ajuntament de Marratxí, una resposta política contundent a les intencions d'AENA de continuar amb el projecte de parc fotovoltaic a Son Bonet.

Tots els responsables polítics havien manifestat la seva oposició al parc fotovoltaic als terrenys de l'espai lliure públic de Son Bonet. Ara cal coherència i determinació política davant el posicionament d'AENA que ignora totes les al·legacions i manifestacions socials i polítiques contràries al parc i pretén seguir endavant amb el projecte. 

La setmana passada membres de la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd es varen reunir amb el Director General d'Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears. José Malagrava , i amb l’equip de govern de l’ Ajuntament de Marratxí.

Malgrat l'oposició política manifestada reiteradament per part de Govern i Ajuntament al projecte d'AENA, sembla que ara, es recula i s'escuden en arguments tècnics i jurídics presentats per AENA per no oposar-se al projecte.

Els arguments - socials, tècnics, ambientals, econòmics i polítics - que han motivat l'oposició a aquest Parc Fotovoltaic continuen més vigents que mai i les alternatives requerides a AENA també. No obstant això, ara sembla que AENA s'ha posat ferma amb el projecte i les institucions han rebaixat el to d'oposició.

Ho teníem clar: el parc fotovoltaic de Son Bonet no és per autonconsum de Son Sant Joan i el plantejament de la Plataforma ha estat sempre clar: plaques per Autoconsum SI però a Son Bonet NO. AENA no ha presentat cap proposta alternava a la ubicació del PSFV a Son Bonet que té com objectiu suposadament l’autoconsum de l’aeroport de Son Sant Joan de Palma ; per tant considerem s’ha de demanar a AENA que presen una proposta de PSFV a altres zones de l’aeroport – en els aparcaments o a altres zones properes de l’espai aeroportuari de Son Sant Joan -i a les cobertes dels edificis aeroportuaris les quals tenen una gran extensió i possibilitats. Així se podria confegir les necessitats de l’ auto abasment aeroportuari amb energia renovable i les necessitats socials i ambientals de la ciutadania que resideix prop de l’aeroport i a l’illa de Mallorca.

Per altra banda, recordar que l'objectiu de la Plataforma, que ha comptat amb el suport polític explícit, fins hores d'ara, és clar: la necessitat urgent de preservar la zona verda i espai lliure públic de Son Bonet, la creació d’un Bosc Urbà que contribueixi a la lluita contra el Canvi Climàtic, servint d’imbornal de CO2 i que mantenir a la vegada el seu ús social i i recuperant urbanísticament un entorn paisatgístic històric de la zona.

Ara cal donar a AENA i el Ministeri una resposta política clara i rotunda, en coherència amb les declaracions polítiques fetes fins ara. Cal que l’ Ajuntament i el Govern de les IB , amb el Conseller Yllanes al capdavant de la Conselleria competent, es manifestin clarament davant la resposta d'AENA a les al·legacions - ignorant-les totes - i demostrin clarament la seva oposició al parc fotovoltaic de Son Bonet. Cal exigir i aconseguir que AENA assumeixi el rebuig social i poĺític al seu projecte i rectifiqui retirant-lo i plantejament una alternativa fora dels terrenys de Son Bonet.

Llegir 156 vegades Darrera modificació el Dimarts, 21 Juny 2022 11:00

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob