Diumenge, 23 Mai 2021 14:58

Èxit de mobilització ciutadana una la Cadena Humana de més de 800 persones pel Pulmó Verd

En una setmana s’ha duplicat la mobilització de persones tot i el mal temps.

Aquest diumenge dematí a partir de les 12 hores s’ha duit a terme una cadena humana de més de 800 persones en defensa del Pulmó Verd de Son Bonet.


Aquesta convocatòria, organitzada per la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd i a la que hem donat tot el nostre suport, ha resultat un èxit donada la dificultat de la mala meteorologia prevista en els pronòstics per avui i que al final s’ha acabat complint. Tot i així 800 persones de Marratxí i fora de Marratxí han participant en aquest acte, després que diumenge passat la plataforma Son Bonet Pulmó Verd i l’A.A.V.V. Xaloc de Pla de Na Tesa organitzessin una Bicicletada Reivindicativa. Són unes xifres a tenir molt en compte donades les reinvidicacions del moviment.


El suport al Pulmó Verd cada cop més massiu!


La contestació social en contra del megaparc fotovoltaic projectat per AENA a l’Espai Lliure Públic creix, així ho demostren les xifres:
- Durant els primers mesos els passejos reinvidicatius pel Pulmó Verd congregaren 300 persones
- S’aconseguiren 1300 al·legacions en contra del projecte i la declaració Estratègica Industrial del mateix.
- A la bicicletada participaren més de 400 persones.
- Una cadena humana de més de 800 persones.


Són xifres per un moviment veïnal molt elevades i a tenir en compte. També s’ha tenir en compte que la plataforma i la reivindicació del Pulmó Verd compta amb els suports de entitats com: Amics de la terra, Attac, Arca, GOB, Jubilats per Mallorca, Terraferida, Save Malorca i molts altres. A més de comptar amb un suport massiu de les entitats i moviments locals com entitats esportives, culturals i empresarials.

Aena ha d’escoltar! Aena ha de retirar el projecte de Megaparc

Des de SBPV insistim en demanar la retirada del projecte de Megaparc Fotovoltaic en els terrenys de l’Espai Lliure Públic de Marratxí. I demanam a AENA diàleg per a la regularització de l’ús d’aquests terrenys d’acord amb el
seu ús actual de zona verda.

Aena ha de deixar de funcionar com un Estat dins un Estat, i ha d’escoltar el clam en contra d’aquest projecte, que fins i tot se li ha fet arribar des de les diferents insitucions de les Illes (PNL del Parlament de les Illes Balears, Declaració institucional del Consell de Mallorca i declaració institucional i informe desfavorable de l’Ajuntament de Marratxí) en el quals es defensava l’ús públic d’aquest espai.

Tot i així també demanem als responsables polítics de les nostres institucions que impedeixin que els interessos d’una empresa pública semi-privatitzada passi per sobre de voluntat popular de tot un poble, i que està traspassant fronteres.

Per tot això seguirem mobilitzant-mos i defensant Son Bonet com a pulmó verd.

Llegir 100 vegades Darrera modificació el Dilluns, 24 Mai 2021 15:07
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.