Dimecres, 28 Octubre 2015 16:59

Marea Blava Mallorca rep als directius de Spectrum Geo Limited per mostrar el seu rebuig a les prospeccions d'hidrocarburs en el Mar Balear

Perquè Spectrum es retiri cal respondre fermament amb un al·luvió d'al·legacions i aconseguir una Llei que declari el Mediterrani Espanyol lliure de prospeccions


Aquest matí, l'empresa Spectrum Geo Limited s'ha topat amb integrants de Marea Blava Mallorca mostrant el seu rebuig contra les prospeccions en l'entrada de la Consellería de Medi ambient, Agricultura i Pesca. Aquesta empresa s'ha reunit avui amb el Conseller per explicar el projecte i les seves intencions de realitzar les prospeccions sísmiques en el Mar Balear. Spectrum està convençut que hi ha recurs petrolier en el nostre mar i vol seguir endavant.


Marea Blava Mallorca ha intentat parlar amb els directius de Spectrum en sortir de la reunió, parlant en anglès i castellà per fer-los arribar la preocupació i el rebuig unànime de la societat balear, el dany que poden causar-nos ambiental i econòmicament. Ens han escoltat però no ens han donat cap resposta.


Vicens Vidal, Conseller de Medi ambient, després de la reunió amb Spectrum ha explicat als membres de la plataforma Marea Blava Mallorca que Spectrum vol continuar amb el procés d'exploració sísmica i seguiran amb els processos administratius per obtenir els permisos. El Govern Balear els ha mostrat la seva rotunda postura contra les prospeccions i els ha fet saber que utilitzaran tots els recursos administratius i legislatius per parar-les.


Queda poc temps perquè s'obri el període d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental de Spectrum i cal posar tots els mitjans per parar-ho entre el Govern Balear, entitats i societat civil. Anem a coordinar esforços per presentar un allau d'al·legacions. Ja tenim el precedent de Cairn Energy amb el seu projecte de prospeccions en el Golf de València, pel que es presentaren més de 120.000 al·legacions i al final l'empresa es va retirar.


També ens coordinarem per aconseguir una llei que declari el Mediterrani lliure de prospeccions. D'aquesta manera ja no hi hauria un marc normatiu que permetés presentar nous projectes i es podrien tancar els existents.

 
Llegir 1471 vegades Darrera modificació el Dijous, 29 Octubre 2015 09:35

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.