Divendres, 22 Juny 2018 17:59

El GOB lamenta que l’ADU del Consell de Mallorca hagi caigut tan baix

Difon a través de facebook l’obertura d’un expedient contra el GOB, per unes obres d’interès públic, promogudes pel Ministeri de Medi Ambient, en el marc de la planificació contra incendis de la Conselleria de Medi Ambient i executades per l’empresa pública Tragsa, a la pista forestal de la Trapa

Davant informacions aparegudes avui en diversos mitjans de comunicació, sobre l’expedient obert pel Consell de Mallorca en relació a la pavimentació d’un tram del camí d’accés a la Trapa, propietat de la nostra entitat, manifestam que:

  • La pista forestal de la Trapa juga un paper important en l'estratègia de lluita contra incendis al ponent de Mallorca, i així està recollit a la planificació corresponent. És fonamental que en cas d'incendi els vehicles d'extinció hi puguin accedir, i de fet a la finca hi ha dos dipòsits de càrrega d'aigua per a camions i helicòpters. Per això des de fa bastants d'anys la Conselleria de Medi Ambient ha realitzat diverses actuacions per mantenir el camí en condicions operatives, i a les zones amb més pendent i erosió s'hi disposaren alguns trams de placa de formigó. La darrera d'aquestes actuacions va tenir lloc en 2014, durant la passada legislatura, en unes obres emmarcades en la planificació de la Conselleria de Medi Ambient, finançades pel Ministerio de Medio Ambiente i realitzades per l’empresa pública Tragsa.
  • Ens han sorprès les formes indignes utilitzades per l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca per gestionar aquest cas, que evidentment és molt particular: unes obres emparades per planificació administrativa de lluita contra incendis forestals, impulsades per les administracions ambientals estatal i autonòmica, executades per l’empresa pública Tragsa i realitzades a una finca amb un ús eminentment públic i propietat d’una entitat ecologista. Tot i aquest escenari ben especial, l’ADU no ha realitzat cap comunicació ni formal ni informal a la nostra entitat, ni ha realitzat cap contacte per aclarir qualsevol detall de la situació (tot i que no ens creim que no la conegui perfectament) sinó que ha optat per difondre la informació a través de les xarxes socials. Ens sorprèn que una agència que destaca per la seva vigilància escrupolosa hagi utilitzat mitjans i procediments tan poc convencionals per notificar un expedient. No podem evitar entendre aquesta situació sense interpretar voluntat difamatòria.
  • Igualment lamentam a hores d’ara que la Conselleria de Medi Ambient giri la cara cap a un altre costat, sense donar explicacions públiques sobre la situació i descarregant així, per omissió, tota la responsabilitat sobre la nostra entitat.
  • Recordem que recentment el socis del GOB decidiren atorgar un dels premis Ciment d’enguany a l’equip de govern del Consell de Mallorca, molt especialment a Miquel Ensenyat i Mercedes Garrido, pel seu impuls a les grans infraestructures viàries que malmetran encara més el paisatge de Mallorca, com l’autovia Campos-Llucmajor, el Segon Cinturó de Palma o els diferents enllaços i rondes arreu. Algú podria interpretar, ingènuament, que se’ns envesteix a causa de la nostra posició crítica. No ens consideram tan importants.
Llegir 2903 vegades Darrera modificació el Dimecres, 27 Juny 2018 11:32

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.