Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 07 Desembre 2015 13:48

GOB, APAEMA i AVL signen un conveni per col·laborar a la Trapa

L’objectiu és impulsar mesures d’agroecologia a la finca

 

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca i l’Associació de Varietats Locals han decidit col·laborar per tal d’impulsar mesures de gestió agroecològiques a la finca de la Trapa (Andratx).

Recordem que la Trapa és propietat del GOB des de l’any 1980, quan fou comprada mitjançant subscripció popular, i d’ençà es porten a terme accions de conservació que tenen per objectiu restaurar el patrimoni natural i cultural.

Una part de la finca es dedica a usos agraris lligats a la conservació del paisatge, el suport a la fauna autòctona i la prevenció d’incendis forestals, i ara mitjançant aquest conveni es pretén fonamentar el manteniment i recuperació de la zona agrària mitjançant criteris d’agricultura ecològica i experimentant amb el cultiu de varietats locals.

GOB, APAEMA i AVL es comprometen a dissenyar i impulsar experiències de forma conjunta, aportant coneixements i mitjans en funció de les seves possibilitats, amb l’objectiu de la millora dels usos agraris de la finca. Anualment es reuniran per tal de dissenyar un pla de treball i per avaluar les experiències realitzades.

Les tres entitats estan molt il·lusionades davant aquest nou escenari de col·laboració, i per part del GOB es manifesta el seu agraïment a APAEMA i AVL per la seva implicació en la conservació de la Trapa, un espai amb una evident vocació pública i en el qual s’estan impulsant actualment diverses mesures que implicaran importants avanços en la conservació de la finca i el seu gaudi per part dels ciutadans.
 

Llegir 1741 vegades