Divendres, 10 Mai 2013 13:47

10/05/2013. ATTAC i GOB contra la privatització de l'aigua a Inca

Exigeixen s'iniciï un procés obert i transparent d'informació pública que tengui per objectiu final una consulta popular

 

 

 

10/05/2013. ATTAC i GOB contra la privatització de l'aigua a Inca

Exigeixen s'iniciï un procés obert i transparent d'informació pública que tengui per objectiu final una consulta popular

________________________________________________________________________________________

 

ATTAC i GOB presenten avui al·legacions al procés de contractació del servei de gestió de l'aigua que implica la privatització del servei de l'aigua potable al municipi d'Inca.

ATTAC i GOB denuncien que l'operació de privatització no està prou justificada i que només respòn a criteris purament econòmics vinculats, per una banda, als ingressos que l'Ajuntament pot aconseguir gràcies a aquesta operació per ingrés directe i pel pagament del canon habitual que l'empresa concessionària haurà de pagar periòdicament a l'Ajuntament.

Denuncien que amb el procés de privatització, es mercantilitza un recurs, escas i fràgil, com és l'aigua que durant 30 anys passarà a mans d'una empresa privada. La privatització d'aquest servei a Inca acabarà traduïnt-se en un increment considerable dels costos que paguen els ciutadans via tarifa/rebut de l'aigua (en el cas d'Inca pot implica un 3% de pujada cada any mentre duri la concessió) i una disminució de la quantitat i qualitat del recurs. En aquest sentit, val la pena resaltar que alguns pous d'Inca presenten contaminació per nitrats, agrícoles i de depuradora i s'hauria de fer un seguiment exhaustiu i controlat de la seva explotació cosa que l'explotació privada del recurs no garanteix en absolut.

Llegir 2160 vegades Darrera modificació el Dissabte, 11 Juliol 2015 13:35

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.