Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 15 Mai 2015 03:02

El GOB presenta una denúncia de nul·litat contra el Pla Hidrològic

El GOB presenta un escrit davant el Consell Balear de l’Aigua i el Consell de Govern sol·licitant la nul·litat del procés administratiu relatiu a l’aprovació de la revisió del Pla Hidrològic i advertint de les responsabilitats penals de la irregularitat del procés.

 

 

El GOB ha presentat avui dos escrits davant del Consell Balear de l’Aigua i el Consell de Govern argumentant la nul·litat del procés d’informació de la revisió del Pla Hidrològic per part del Consell Balear de l’Aigua i posterior aprovació del Pla al Consell de Govern.

El principal argument per a sol·licitar l’anul·lació del procediment és la vulneració del dret a la informació en els òrgans col·legiats ja que els membres del Consell Balear de l’Aigua no disposaven dels documents definitius sobre els quals informar alhora de la votació. Així, tots els membres del Consell, excepte al GOB, varen votar a favor d’informar favorablement la revisió del Pla sense tenir coneixement dels documents sobre els que informaven.

El GOB ja va exposar en veu alta dins la sessió del Consell Balear de l’Aigua, que per aquest motiu votava en contra d’informar en relació al Pla. Consideram que això és una clara vulneració del procediment administratiu i que per tant, implica la consideració de l’acte administratiu com ACTE NUL d’acord amb l’establert als articles 62.1 apartat e) i 24.1 apartat a) de la Llei 30/1992.

 

Font: cartografia del Pla Hidrològic

 


Advertència de responsabilitat penal

El fet d’adoptar un acord d’aquest tipus, sabent de la irregularitat del procediment, pot suposar delicte de prevaricació tipificat a l’article 404 del Codi Penal, del que podrien ser responsables totes les persones que votaren a favor, així com els responsables de l’administració que provocaren, induïren o consentiren els fets descrits. 

 
 
Llegir 2258 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Juny 2015 18:23