Territori i urbanisme

Territori i urbanisme (480)

L'entitat realitza un seguiment dels planejaments, projectes urbanístics i les normes que afecten a l'ordenació del territori amb l'objectiu d'analitzar i difondre les repercussions que poden tenir sobre el territori i els recursos naturals. En aquest sentit, el GOB compta amb un gran nombre d'experts voluntaris que analitzen les implicacions dels projectes i iniciatives més significatives. Per altra banda, el seguiment i denúncia de la indisciplina urbanística és també un dels pilars en que es fonamenta l'activitat d'aquesta àrea.

El GOB a més, és actualment present en diferents organismes i consells assessors on s'avaluen aquests tipus de projectes des del punt de vista tècnic: Ponència Tècnica d’Urbanisme del Consell de Mallorca, Gerència d’Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Comitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental, Ports de les Balears... El GOB defensa sempre la necessitat de contenció del creixement qüestionant determinades infrastructures, reclamant la necessitat d'establir sostres i quotes de creixement, la protecció del sòl rústic, i l'aplicació efectiva de la disciplina urbanística.

El GOB ha argumentat per escrit la petició de retirada de l'actual proposta d'avanç de planejament d'Estellencs. 

Fa més de 50 anys que al Coll d’en Rabassa, a la zona de Ciutat Jardí, existeix el restaurant El Bungalow situat completament en zona de domini públic marítim terrestre, el qual ha funcionant i funciona sense cap títol administratiu que l’empari.

L'informe científic sobre canvi climàtic responsabilitza a la humanitat de l'augment de fenòmens extrems.

Des de fa uns anys quasi tota la superfície del passeig marítim de Cala Rajada/Son Moll de l’Avinguda Amèrica és ocupat per una dotzena d’establiments de restauració i bars sense comptar amb cap tipus d’autorització per a la seva explotació mitjançant terrasses.

Aquest pla d’explotació, restauració i d’avaluació ambiental l’ha de presen tar la multinacional per adequar la seva activitat a la legislació vigent d’ençà de 2014, ara fa 7 anys.

El motiu de la nul·litat és l'incompliment del propi planejament urbanístic de Pollença.

Ahir mateix l'Audiència Nacional donava raó a les tesis que des del GOB hem vengut denunciant en relació a les múltiples irregularitats de les ocupacions i concessions del Domini Públic Marítimo Terrestre, denegant la pròrroga i per tant donant per extingida la concesió per a la piscina, terrassa i embarcador de Pedro J. Ramírez i emplaçant al seu desmentallament.

Des del GOB recordam que com aquesta, hi ha moltes concessions de domini públic que han sol·licitat pròrroga i se'ls ha concedit tot i comportar un incompliment per part de Demarcació de Costes de la Llei de Costes i el seu reglament, per quan no són instal·lacions que puguin justificarper la seva naturalesa, la seva necessitat de ser ubicades en domini públic. 

Pàgina 1 de 40
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.