Territori i urbanisme

Territori i urbanisme (475)

L'entitat realitza un seguiment dels planejaments, projectes urbanístics i les normes que afecten a l'ordenació del territori amb l'objectiu d'analitzar i difondre les repercussions que poden tenir sobre el territori i els recursos naturals. En aquest sentit, el GOB compta amb un gran nombre d'experts voluntaris que analitzen les implicacions dels projectes i iniciatives més significatives. Per altra banda, el seguiment i denúncia de la indisciplina urbanística és també un dels pilars en que es fonamenta l'activitat d'aquesta àrea.

El GOB a més, és actualment present en diferents organismes i consells assessors on s'avaluen aquests tipus de projectes des del punt de vista tècnic: Ponència Tècnica d’Urbanisme del Consell de Mallorca, Gerència d’Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Comitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental, Ports de les Balears... El GOB defensa sempre la necessitat de contenció del creixement qüestionant determinades infrastructures, reclamant la necessitat d'establir sostres i quotes de creixement, la protecció del sòl rústic, i l'aplicació efectiva de la disciplina urbanística.

El motiu de la nul·litat és l'incompliment del propi planejament urbanístic de Pollença.

Ahir mateix l'Audiència Nacional donava raó a les tesis que des del GOB hem vengut denunciant en relació a les múltiples irregularitats de les ocupacions i concessions del Domini Públic Marítimo Terrestre, denegant la pròrroga i per tant donant per extingida la concesió per a la piscina, terrassa i embarcador de Pedro J. Ramírez i emplaçant al seu desmentallament.

Des del GOB recordam que com aquesta, hi ha moltes concessions de domini públic que han sol·licitat pròrroga i se'ls ha concedit tot i comportar un incompliment per part de Demarcació de Costes de la Llei de Costes i el seu reglament, per quan no són instal·lacions que puguin justificarper la seva naturalesa, la seva necessitat de ser ubicades en domini públic. 

El GOB va fer la setmana passada, una trobada amb veïns d'Estellencs , de la mà de la Plataforma Defensa del paistages d'Estellencs, per valorar i treballar conjuntament les propostes fetes a l'avanç de planejament del Pla General d'Estellencs.

L'Ajuntament practica l'urbanisme via modificacions puntuals a la carta, beneficiant en el cas de sa Coma els interessos del l'hoteler Jaume Bauzá, amb reordenació d'espais lliures i reordenacions de trànsit turístic cap a zones residencials sense anàlisi de mobilitat i afectant serveis essencials per als residents (centre de salut, parcs infantils, biblioteca, escoleta, etc.). 

Avui hem proposat al ple de l'Ajuntament de Palma la democratització de la presa de decisions urbanístiques.

Demà intervindrem al Ple per deixar constància de la nostra veu a favor que s'obri una via de diàleg per Nuredduna.

La reobertura de la cimentera es sumarà ara a la planta de formigó i la d'hidrogen, a més de la continuació de l'explotació de la pedrera de Can Negret. Un vertader despropòsit ambiental.

Pàgina 1 de 40
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.