Territori i urbanisme

Territori i urbanisme (465)

L'entitat realitza un seguiment dels planejaments, projectes urbanístics i les normes que afecten a l'ordenació del territori amb l'objectiu d'analitzar i difondre les repercussions que poden tenir sobre el territori i els recursos naturals. En aquest sentit, el GOB compta amb un gran nombre d'experts voluntaris que analitzen les implicacions dels projectes i iniciatives més significatives. Per altra banda, el seguiment i denúncia de la indisciplina urbanística és també un dels pilars en que es fonamenta l'activitat d'aquesta àrea.

El GOB a més, és actualment present en diferents organismes i consells assessors on s'avaluen aquests tipus de projectes des del punt de vista tècnic: Ponència Tècnica d’Urbanisme del Consell de Mallorca, Gerència d’Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Comitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental, Ports de les Balears... El GOB defensa sempre la necessitat de contenció del creixement qüestionant determinades infrastructures, reclamant la necessitat d'establir sostres i quotes de creixement, la protecció del sòl rústic, i l'aplicació efectiva de la disciplina urbanística.

La batlessa d'Alcúdia encarrega un informe extern, ignorant els dels tècnics municipals, per donar el vistiplau a la legalització de l’ús turístic com a hotel.

Veïnats del GOB de Pla de na Tesa - Son Ferriol  denuncien des de setembre de 2019 anomalies a les obres del carril bici, que afecten un tram de més de 4 kilòmetres, i que a dia d’avui s’han resolt amb una intervenció de maquillatge que deixa tècnicament mal acabada l'obra i que hauria d’impossibilitar la seva recepció.

Aquestes illes necessiten fer evolucionar el model turístic i avançar en la diversificació econòmica. Els grans hotels del litoral són l'expressió de com s'entenia el turisme fa mig segle, però cap d'aquests grans volums es podria construir hores d'ara.

des del GOB consideram que no solament hi ha una clara infracció comesa per l'Ajuntament de Capdepera en realitzar obres de demolició i nova reconstrucció del mur i part del Passeig de Cala Rajada o Passeig Amèrica en DPMT i Servitud de Trànsit sense el preceptiu títol administratiu entre les fites 564 al 582, sinó que també hi ha una clara irregularitat comesa per la Cap de la Demarcació de Costas a Illes Balears al no ordenar la paralització de les obres en execució i permetre per tant la seva consumació.


La mobilització ciutadana aconsegueix que prevalgui la defensa de l'interès general per sobre de l'interès particular, aconseguint 5.000 metres quadrats nous d'espai públic.

El GOB demana al Ministeri que actuï per posar fi a l'incompliment sistemàtic de la Llei de Costes i el seu reglament en les autoritzacions d'ocupació, usos i activitats a platges i costes de les Illes Balears. 

Consideram que la resolució de l'expedient obert per Demarcació de Costes és contradictori, incongruent i allunyat de la legalitat.

Pàgina 1 de 39
Pastilla dóna per campanyes
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.