Dimecres, 12 Febrer 2014 11:28

12.02.2014. L'Ajuntament de Sencelles pretén nous creixements urbanístics i la desfiguració del medi rural.

El GOB ha presentat al·legacions a la revisió de les NNSS del municipi. Ruberts, Biniali i Jornets, declarats BIC, queden a mercè de nous creixements que els poden defigurar.

 

 

 

12.02.2014. L'Ajuntament de Sencelles pretén nous creixements urbanístics i la desfiguració del medi rural.

 

El GOB ha presentat al·legacions a la revisió de les NNSS del municipi. Ruberts, Biniali i Jornets, declarats BIC, queden a mercè de nous creixements que els poden defigurar.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

El GOB ha presentat al·legacions a la revisió i adaptació de les NNSS del municipi al Pla Territorial de Mallorca. El GOB considera un despropòsit que l'Ajuntament continuï apostant pel creixement urbanístic a través d'instruments totalment inoportuns, concretament:

 

1. Pretenen classificar com a sòl urbà de franges rurals confrontants al sòl urbà, sense que compleixen les determinació legals per ser-ho (consolidació de l'edificació o existència de serveis urbanístics bàsics).

2. Plantegen nous urbanitzables totalment innecessaris, injustificats i injustificables donada la dinàmica d'estat estacionari demogràfic i econòmic actual.

3. Proposen 10 sistemes generals dins el sòl rústic que s´n una burla a les mesures de contenció del creixement urbanístic que determina la Llei de Directrius d'Ordenació Terrirtorial i el propi Pla Territorial de Mallorca, al que suposadament pretén adaptar-se

 

El GOB proposa a través de les seves al·legacions eliminar tots els creixements urbanístics proposats.

 

El sòl rústic en perill

Un altre dels aspectes més greus de les NNSS proposades, és que preten augmentar l'edificabilitat del sòl rústic, amb l'exigència de parcel·les més petites per a l'edificació d'habitatges, que podrien tenir més edificabilitat amb més ocupació de parcel·la. Aquesta normativa amenaça la conservació del medi rural de Sencelles. Un medi ja saturat d'edificacions il·legals que el GOB ha anat denunciant de forma reiterada.

 

El GOB proposa que es redueixi l'edificabilitat del sòl rústic a zero.

 

Els llogarets

Sencelles conserva paisatges rurals identitaris, pel seu propi nucli i pels assentaments d'alt valor patrimonial com els llogarets de Ruberts, Jornets o Biniali que són Bé d'Interès Cultural. Trobam a faltar que aquesta adaptació de les Normes Subsidiàries assumeixi l'ordenació d'aquests llogarets amb normativa restrictiva del seu creixement.

Llegir 748 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 Juny 2015 20:24

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.