Dijous, 13 Juny 2013 11:59

13/06/2013. Assemblea Joves del Molinar i GOB convoquen a una marxa per salvaguardar l'horta del Molinar

L'assemblea de Joves del Molinar i el GOB proposen alternatives a una obra impactant, amb un costs i uns impactes exagerats que podrien evitar-se utilitzant ja les infrastructures existents.

 

 

 

13/06/2013. Assemblea Joves del Molinar i GOB convoquen a una marxa per salvaguardar l'horta del Molinar

 

L'assemblea de Joves del Molinar i el GOB proposen alternatives a una obra impactant, amb un costs i uns impactes exagerats que podrien evitar-se utilitzant ja les infrastructures existents.

_______________________________________________________________________________________

L'assemblea de Joves del Molinar i el GOB denúncien que millorar l'accés al Molinar és imprescindible però hi ha alternatives més raonables, tant des del punt de vista de l'impacte, com des del punt de vista econòmic, que permeten salvaguardar la darrera horta ben conservada i encara avui viva del Molinar.

Les obres, que ha han començat i que varen ser adjudicades a la UTE FCC Construcción, SA i Amer e Hijos, SA. el mes de gener d'enguany, tenen un cost previst de 20.299.331,10 euros i impliquen:

 

  • La destrucció del paisatge del barri. El futur de l'horta del Molinar està condemnat a morir si continuen desenvolupant infrastructures i creixements urbanístics innecessaris. Molinar necessita un accés a l'autopista però hi ha alternatives compatibles amb la preservació del petit entorn encara viu de l'hora del Molinar
  • Més saturació de vehicles privats, mentre es segueix retallant el transport públic
  • És l’opció més impactant i més cara: 20 MILIONS D’EUROS i seguim sense institut, centre de dia, PAC, autobús eficient,...

 

 

Per tot això, convoquen a una marxa reivindicativa, aquest proper dissabte 15 de Juny a les 12h, per exigir una mobilitat i accessos que respectin el territori.

 

Hi ha alternativa

ACCÉS PREVIST. Font. Diari Ultima Hora

ALTERNATIVES

 

  • Millorar el transport públic - potenciar les línies de bus 15 i 30 - i establir una zona ACIRE per a un Molinar amb menys vehicles i on els veïns tenguin prioritat.
  • Solucionar l'accés a l'alçada del Palau de Congressos. Una rotonda regularia millor el trànsit i evitaria haver d'entrar al polígon de Llevant per accedir al Molinar quan es ve de l'autovia de Llevant.
  • Nous accessos: Enllaços al carrer Cuba i a Ciutat de la Plata i millorar la sortida del Portitxol apropant-la a l’edifici dels enginyersal. Serien mesures que no tendrien cap impacte territorial.
  • Millorar l'accés del Coll d'en Rebassa amb el Camí Fondo. El carrer Guasp és una sortida molt emprada pels veïns de la zona oriental del Molinar. Amb algun canvi de direcció i adequant el carrer, l'accés milloraria.

 

 

PROTEGIR L’ENTORN RURAL DEL MOLINAR. Va ser un compromís de totes les forces polítiques. Cal recordar que l'any 2010, tots els grups polítics de Cort donaren suport a ampliar la protecció de l'espai rural del Molinar. Executant nous vials, aquesta proclama és un insult.

 

Llegir 879 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 Juny 2015 22:32

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.