Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 14 Juliol 2009 01:00

14/07/09 14 de juliol de 2009. El GOB demana a l'Ajuntament de Palma que descarti actuacions a Son Fangos

14/07/09 EL GOB DEMANA A L'AJUNTAMENT DE PALMA QUE DESCARTI DEFINITIVAMENT QUALSEVOL ACTUACIÓ AL SÒL RÚSTIC DE SON FANGOS (SON GARCIES VELL)
De polígon de cotxes de lloguer a Centre Logístic de Transport de Viatgers amb una cessió de 20.000 m2 a l'Ajuntament: una operació més dels promotors per aconseguir la requalificació a la carta d'aquest sòl rústic.

14 de juliol de 2009

EL GOB DEMANA A L'AJUNTAMENT DE PALMA QUE DESCARTI DEFINITIVAMENT QUALSEVOL ACTUACIÓ AL SÒL RÚSTIC DE SON FANGOS (SON GARCIES VELL)
De polígon de cotxes de lloguer a Centre Logístic de Transport de Viatgers amb una cessió de 20.000 m2 a l'Ajuntament: una operació més dels promotors per aconseguir la requalificació a la carta d'aquest sòl rústic.


Pensàvem que a hores d'ara, el tema de Son Fangos seria un tema tancat. El nou govern de Cort va decidir al 2008 no continuar endavant amb la modificació del PGOU prevista pel govern de Catalina Cirer que havia de permetre, a iniciativa privada, la requalificació d'uns terrenys rústics per a la construcció d'un macroaparcament i magatzem de cotxes de lloguer.

El GOB hi va presentar en el seu moment al·legacions per considerar que la possibilitat de convertir 200.000 m2 de sòl rústic de Palma en un polígon de cotxes de lloguer suposava una autèntica barbaritat, pel fet d'implicar:

· la possibilitat que hi pogués haver més de 50.000 cotxes aparcats, una xifra absolutament exagerada
· un consum de territori abusiu
· la claudicació davant les empreses de lloguer que tenien i hi tenen instal·lacions il·legals,
· la reclassificació a la carta d’uns terrenys rústics

L'Ajuntament de Palma al 2008 va decidir arxivar l'expedient de modificació puntual del PGOU per considerar que existeixen altres alternatives per ubicar els cotxes de lloguer en zones properes i sòls urbanitzables.

Tot això són motius suficients perquè ara es descarti qualsevol altra tipus d'acció (Centre Logístic de Transport de Viatgers - un nom realment "atractiu") sobre aquests terrenys amb els mateixos arguments pel qual es descartà el polígon de cotxes de lloguer.

Esperam que l'Ajuntament sigui coherent amb la decisió presa al 2008 i no accedeixi a cap modificació puntual del PGOU per possibilitar aquest nou disbarat a Ciutat que, respòn clarament als interessos privats dels promotors propietaris del sòl i no a l'interès general de la Ciutat.

Llegir 866 vegades Darrera modificació el Dimarts, 23 Juny 2015 21:56