Imprimir aquesta pàgina
Dissabte, 14 Juliol 2012 01:00

14/07/12. La urbanització de Ses Fontanelles atemptarà contra l’espai natural més valuós de la Platja de Palma

L’aixecament de la suspensió de la urbanització projectada a Ses Fontanelles, via decret-llei aprovat ahir pel Consell de Govern, possibilitarà un cop gravíssim a aquest espai natural, el més important de la Platja de Palma.

14/07/12. La urbanització de Ses Fontanelles atemptarà contra l’espai natural més valuós de la Platja de Palma

L’aixecament de la suspensió de la urbanització projectada a Ses Fontanelles, via decret-llei aprovat ahir pel Consell de Govern, possibilitarà un cop gravíssim a aquest espai natural, el més important de la Platja de Palma.

 

Recordem que la urbanització de Ses Fontanelles, aprovada per Catalina Cirer dies després d’haver perdut les eleccions municipals de 2007, va ser suspesa d’execució mitjançant el decret-llei 1/2007 mentre no es disposàs del pla de reconversió de la Platja de Palma. La decisió d’ahir anul·la la suspensió i possibilita la continuació de les obres de construcció del centre comercial i d’oci.

La zona humida de Ses Fontanelles és l’únic reducte mundial on viu de forma silvestre la saladina d’en Barceló (Limonium barceloi), espècie vegetal amenaçada de perill d’extinció. A més a més és una important zona per a les aus aquàtiques, ja que aqueixes basses són un dels darrers restes de la gran zona humida d’Es Prat i són utilitzades per moltes espècies d’aus per alimentar-se i descansar. La construcció del centre comercial a pocs metres de l’aigua suposarà un canvi fonamental en les condicions ambientals de la zona, i fins i tot posa en risc l’única localitat on viu la saladina d’en Barceló.

alt

Lamentam que el Govern hagi decidit facilitar la construcció del centre comercial abans de considerar adequadament aquest desenvolupament en el marc del pla de reconversió de la platja de Palma. Un bon pla de reforma no hauria de plantejar el sacrifici d’una zona amb uns valors naturals actuals i potencials tan importants, que es podria haver convertit en un pulmó verd estratègic en el marc d’una vertadera reconversió, de qualitat i diferent al model actual. Un altre “Festival Park” no aportarà res nou ni positiu a la zona.

 

Llegir 1305 vegades Darrera modificació el Dimarts, 23 Juny 2015 22:14