Dimarts, 21 Mai 2013 10:07

18/05/2013. Més d'un centenar de persones es concentren a Son Saletes per rebutjar el camp de golf.

Gadma, GOB i Amics de la Terra han convocat col·lectius i persones que rebutgen l'especulació i la destrucció del territori vinculats a aquest projecte de camp de golf impulsat per Ventura Rubí.

 

 

 

18/05/2013. Més d'un centenar de persones es concentren a Son Saletes per rebutjar el camp de golf.

Gadma, GOB i Amics de la Terra han convocat col·lectius i persones que rebutgen l'especulació i la destrucció del territori vinculats a aquest projecte de camp de golf impulsat per Ventura Rubí.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Avui dematí prop de les 10 més d'un centenar de persones acompanyades per una colla de xeremiers i una batucada s'han concentrat davant els terrenys de Son Saletes, propietats de Ventura Rubí, on aquest promou un camp de golf de 18 forats i més de 600ha.

S'hi han pogut llegir pancartes que deien “ Prou destrucció, salvem Mallorca”, “Prou GOLFos”, “Defensem la terra”. 

A la concentració Bernat Fiol de Gadma ha assenyalat la ubicació dels terrenys que serien destruïts per a la implantació d'un camp de golf i ha denunciat que “aquest projecte és un atemptat a les poblacions de Sencelles i Binissalem perquè implica la usurpació dels recursos hídrics, tant d'aigües depurades per a reg en el cas de Binissalem, com de subministrament d'aigua potable pel que fa a Sencelles”. Aquest darrer municipi s'ha oposat obertament a la declaració d'interès general otorgada pel Consell de Mallorca al camp de golf contra la qual pretén interposar un contenciós precisament pel conflicte sobre els recursos hídrics que representa.

Cal esmentar que ambdós municipis tenen aprovades modificacions de les NNSS en que s'aprovà el rebuig a les instal.lacions de camps de golf als seus municipis. Binissalem ho té aprovat definitivament i Sencelles té feta l'aprovació inicial.

Margalida Ramis, portaveu del GOB, per la seva banda, ha denunciat l'especulació que s'amaga darrera aquest projecte respecte del qual diu “el promotor només pretén consolidar drets urbanístics que puguin donar lloc a indemnitzacions en cas que a futur, els terrenys siguin protegits” En aquest sentit ha reclamat “prou d'especulació al sòl rústic i que aquest es retorni als pagesos i a l'activitat primària que és el que vertaderament requereix un impuls a Mallorca”

Per la seva banda Rebecca Moreno, d'Amics de la Terra ha reclamat “un gir en les polítiques territorials que sota l'excusa de generar llocs de feina continuen destruint territori sense sentit i sense cap sensibilitat pels valors ambientals”

 

Podeu veure més fotografies de la concentració a:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.201694356621394.1073741831.108442999279864&type=1

Llegir 656 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 Juny 2015 22:49

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.